• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Örebro
ÖRE

Viktig streckmatch väntar i Gävle

29 december 2017 15:00
#BIFÖRE

Örebro på elfteplats jagar Brynäs som innehar den sista slutspelsplatsen just nu. Brynäs hoppas kunna utöka det elva poängs stora avstånd man har, medan Örebro vill tajta till den luckan.


Formkollen

Inför torsdagens match mot Karlskrona kom Brynäs från en stark insats mot Färjestad där Gävlelaget kunde stoltersera med en välförtjänt trepoängare. Att laget då även skulle ta full pott mot Karlskrona kunde tyckas givet, men inget är som bekant givet i den här ligan. Brynäs tappade en tremålsledning mot Blekingelaget och behövde straffar för att besegra nästjumbon. Annars har Brynäs varit stabilt på sistone, men man fick trots allt med sig en vinst från Karlskrona. Gävlelaget fortsätter att ha blicken riktad uppåt i tabellen.

Förutom en stark övertidsvinst mot Växjö strax innan jul har Örebro gått tungt den senaste tiden. Tre raka förluster har närkingarna i skrivande stund och laget tappar mer och mer mark i kampen om en plats i åttondelsfinal. Just nu elfteplacerade Örebro har elva poäng upp till den tiondeplats som innehas av just lördagens motståndare Brynäs. Örebro har dock en match mindre spelad. Med andra ord är lördagens drabbning om möjligt extra viktig då Örebro vid seger tätar till avståndet till Brynäs i tabellen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Aaron Palushaj blev matchhjälte för Brynäs i straffsegern mot Karlskrona sist. Inte bara avgjorde han straffläggningen, utan han gjorde även ett mål under ordinarie tid.
  • Örebros Marcus Weinstock är i målform. Ett mål på annandagen följdes upp av två fullträffar i torsdags.
  • Örebro lånade in Viktor Amnér från Mora inför förra matchen och backen levererade direkt en assist. Den förra Leksandsbacken har haft det ganska tungt i Mora annars. Kanske att det lossnar i Örebro nu?
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFÖRE.