• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Växjö
VLH

Tufft motstånd när Brynäs vill bygga på segersviten

2 december 2017 10:00
#BIFVLH

Brynäs kommer med tre raka vinster i bagaget och vill nu bygga på den segerraden. Men man ställs mot tuffast möjliga motstånd när serieledarna Växjö gästar Gavlerinken Arena, ett revanschsuget Växjö som kommer med en sur förlust mot Luleå bakom sig.


Formkollen

Efter en tuff höst har Brynäs nu hittat ett vinnande koncept och kommer med tre raka vinster i bagaget. En spelare som gått riktigt bra på den senaste tiden är Juuso Ikonen, finländaren har nämligen svarat för nio poäng på de fem senaste matcherna. Kikar vi på Brynäs form de fem senaste matcherna så har hemmalaget bara förlorat en match. Kan man bygga på sin segersvit även idag när man ställs mot tuffast möjliga motstånd - serieledande Växjö?

Växjö kommer med ett något sargat självförtroende då man senast tappade en 3-1-ledning till 3-5 när Luleå var på besök i Vida Arena under torsdagen. Efter att Daniel Rahimi fått matchstraff kunde gästerna vända på matchen genom att göra fyra mål på två minuter och 38 sekunder. Det är med andra ord ett revanschssuget Växjö som gästar Gavlerinken Arena idag.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Hemmalagets Kevin Clark noterades för två mål och en assist under torsdagen mot Rögle. Detta efter att varit poänglös i tre raka matcher.

– Robert Rosén har kommit igång ordentligt den senaste tiden och har på de sju senaste matcherna svarat för tolv poäng.

– En annan spelare som för tillfället öser in poäng för Växjö är unge talangen Elias Pettersson, på de tretton senaste matcherna har 19-åringen svarat för 23 poäng och leder SHL:s poängliga.

– Växjö och Brynäs möttes i premiären den 19 september i Vida Arena, då vann Växjö med 4-3 efter straffar.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFVLH.