• Huvudsponsorer

Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Brynäs
BIF

Viktiga poäng på spel i NKT Arena Karlskrona

23 november 2017 11:30
#KHKBIF

Det skiljer endast en poäng mellan Karlskrona och Brynäs i tabellen, inför kvällens drabbning är det Brynäs som ligger över det nedre strecket och Karlskrona som jagar. Kan Brynäs skapa andrum ner till Karlskrona eller kan blekingelaget klättra förbi gästerna? Det återstår att se.


Formkollen

Karlskrona stod för en riktig krigarseger när Djurgården var på besök i helgen. Stockholmarna låg på hårt och sköt 37 skott på mål, men Johannes Jönsson i Karlskronakassen stoppade samtliga och höll därmed säsongens andra nolla. Kikar vi på de fem senaste matcherna så har dock Karlskrona bara tagit sju poäng av femton möjliga. Det som talar för hemmalaget ikväll är att samtliga fem segrar som kommit hittills har varit just på hemmaplan.

Brynäs fick med sig en pinne hem från Östergötland i tisdags när Linköping knep extrapoängen i förlänging. Men likt hemmalaget har gästerna tagit sju poäng på de fem senaste matcherna, dessutom kommer man med fyra raka bortaförluster i bagaget. Brynäs ligger just nu på en tolfte plats i tabellen och bakom jagar just Karlskrona med bara en poäng mindre. Viktiga poäng på spel ikväll för båda lagen!

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Karlskrona saknade senast Ludwig Blomstrand, Mattias Karlsson och Marcus Paulsson, återstår att se om någon av dem är tillbaka i kvällens möte.

Brynäs hade två tunga avbräck senast då Simon Bertilsson och Jonathan Granström saknades i truppen. Dessutom saknas fortsatt Felix Sandström, Daniel Paille, Jesper Boqvist och Adam Boqvist.

Notera att

  • Mattias Guter har gjort poäng i tre raka matcher, tre mål och en assist.
  • Karlskrona är det lag som blockar flest skott i hela SHL, 331 hittills, på andraplats hamnar Brynäs med 286.
  • Brynäskaptenen Jacob Blomqvist har gjort två mål och en assist på de två senaste matcherna, detta efter att ha varit poänglös i åtta raka matcher.
  • Den femte oktober möttes lagen senast, i Gavlerinken, då vann Brynäs med 3-1.
  • Förra säsongen vann lagen två matcher var, en på hemmaplan och en på bortaplan.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKBIF.