• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs behöver tygla Jacob Lilja

21 november 2017 11:30
#LHCBIF

Den 2:e november besegrade Linköping Brynäs hemma i Saab Arena med 3-1 efter att den vindsnabbe forwarden Jacob Lilja gjort två av målen. Nu ställs lagen mot varandra på nytt och frågan är; har Brynäs hittat ett sätt att stoppa Lilja?


Formkollen

Tabellfyran Linköping har minst sagt kommit igång. Östgötarna fick visserligen se sin hemmasvit på fyra matcher brytas i torsdags mot HV71 men hoppade omgående upp på vinnarspåret igen i fredagens returmöte. Linköping har fyra segrar på de fem senaste och sju på de tio senaste matcherna i SHL, ett av ligans bästa facit.

Brynäs, som ligger näst sist i SHL, tog en mycket stark seger när de hemmaslog Malmö i lördags. Gävlelaget hade dessförinnan två raka förluster och ett mycket dystert facit med endast tre segrar på de tolv senaste matcherna. På bortais har klubben tre, svidande, förluster i rad. 2-1, 3-1, 3-1 är siffrorna i de matcherna.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden. Både Simon Bertilsson och Elias Fälth klev av för Brynäs mot Malmö i lördags och är osäkra på spel. Brynäs har i dagarna värvat den NHL-meriterade forwarden Drew Miller. Han är dock inte tillgänglig för spel under tisdagen. Läs mer om värvningen här.

Notera att

  • David Rautio var tillbaka i Brynäs kasse senaste för första gången sedan 26:e oktober och inkasserade omgående en vinst.
  • Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist hängde i sin tur säsongens första kasse senast och noterades även för en assist. Det var även hans första flerpoängsmatch för säsongen.
  • Bröderna Olimb fortsätter att vara i fantastisk form och ledande för Linköpings offensiva spel. I fredags stod bröderna för fyra poäng mot HV71.
  • Kristian Näkyvä är SHL:s poängstarkaste back. Finländaren gjorde två assist i fredags och är nu uppe i 16 poäng (1+15).
  • Lagen möttes så sent som den 2:e november i Saab Arena. Då vann hemmalaget med 3-1 efter två mål av Jakob Lilja.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCBIF