• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Malmö
MIF

Brynäs i svacka - måste stoppa Malmös Storm

18 november 2017 10:00
#BIFMIF

Med fem poäng på sina två senaste matcher har Frederik Storm visat form. I torsdags räckte det till seger över Brynäs - samma motstånd som nu vill tygla Malmös dansk.


Formkollen

Fem förluster på de senaste sex spelade matcherna har tagit Brynäs tillbaka till samma punkt som laget tidigare startade sin klättring från. Gävlelaget är nästjumbo i SHL, en placering som på sikt betyder negativt kvalspel. Formen pekar nedåt för vårens SM-finalist och målskyttet är ett stort frågetecken. Bortsett från sin 5-2-vinst över Mora har Brynäs endast mäktat med sex mål på sina fem förlustmatcher på slutet. I torsdags gick laget poänglöst igen, då Malmö segrade med 3-1.

Vinsten skickade Skånelaget tillbaka upp på hästen efter två raka nederlag. Den stora frontfiguren i Malmö Arena var Frederik Storm, som avgjorde i slutperioden med ett mål och en framspelning. Trepoängaren håller Malmö på en sjuneplats i tabellen och spelarna var givetvis nöjda med att vinna den första ronden över Brynäs.

– Det var inget snack innan matchen, vi skulle vinna dagens match. När vi spelades jättebra i tisdags lyckades vi inte vinna. Idag spelade vi mediokert och vinner, konstaterade Jens Olsson efter segern i intervju med C More.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Ryan Gunderson noterade mest istid av alla spelare i torsdagens möte. Brynäsbacken spelade 26:07 och hann på den tiden vara inne på samtliga baklängesmål.

– Brynäs hemmasiffror imponerar inte - bara två segrar på nio försök i Gavlerinken den här säsongen.

– Malmö är ett av ligans på pappret snällaste lag och är med 120 utvisningsminuter näst bäst i kategorin.

– Förutom sina två poäng i torsdags levererade Frederik Storm även tre assist i matchen innan.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFMIF.