• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Skadedrabbat Brynäs gästar Malmö Arena

16 november 2017 11:30
#MIFBIF

Senast Brynäs gästade Malmö vann hemmalaget med 5-1. Nu ska gävlelaget, som är i stort behov av tre poäng, ta revansch på skåningarna. Ett Malmö som vill plocka tre poäng för att hänga med topplagen.


Formkollen

Malmö hade en fin segersvit på fem raka matcher, men i sista matchen innan uppehållet och i tisdags fick man se sig besegrade av Skellefteå och Linköping. Det är dessutom de två lagen som Malmö jagar i tabellen. Hemmalaget ligger just nu på en åttondeplats i tabellen, men har bara tre poäng upp till femman Linköping inför kvällens möte. Kan skåningarna hitta tillbaka till vinnarspåret igen?

Brynäs åkte på ytterligare en förlust i tisdags i reprisen från förra årets SM-final. Gästerna har på de fem senaste matcherna tagit en trepoängare, den kom mot Mora i den sista matchen innan landslagsuppehållet. Gävlelaget finner vi just nu på en tolfteplats i tabellen. Med en poäng mindre och under strecket jagar Karlskrona. Något som talar för gästerna är att man tagit flest segrar på bortaplan denna säsongen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Malmö fick till den senaste mötet tillbaka Rhett Rakhshani, Andy Miele och Erik Forssell. Däremot saknades Erik Andersson, Nichlas Hardt och Lukas Haudum.

Brynäs skadelista är desto längre där en hel del tongivande spelare saknas. David Rautio var tillbaka i laguppställningen i tisdags mot HV71 men på bänken. Dessutom var Henrik Larsson tillbaka.

Notera att

  • Brynäs har svarat för 35 mål denna säsongen, bara Karlskrona har gjort färre. 10 mål fler har Malmö noterats för.
  • Rhett Rakhshani gjorde en efterlängtad comeback för skåningarna senast och noterades för en assist.
  • Ludvig Nilsson har lånats in till Brynäs från Almtuna i HockeyAllsvenskan, han presenterade sig för Gavlerinken i tisdags genom att göra ett av Brynäs två mål.
  • Senast lagen möttes, även då i Malmö Arena, vann hemmalaget med 5-1.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFBIF.