• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

Viktiga poäng på spel i ångestmötet

2 november 2017 11:00
#LHCBIF

Linköping och Brynäs har inte motsvarat förväntningarna så här långt och återfinns på tionde respektive tolfte plats i tabellen. Vilket lag tar ett steg mot att vända på skutan?


Formkollen

Efter 6-0-seger i Ängelholm mot Rögle och 4-2 hemma mot samma motstånd såg Linköping ut att vara på gång. Klubben föll dock pladask i Scandinavium på lördagen och föll med 4-0 i en match där det bara var Frölunda. Östgötarna kan dock luta sig tillbaka på två raka viktorior hemma i Saab Arena.

Brynäs har det fortsatt tungt och har endast vunnit en av deras fem senaste matcher, dessutom de två senaste. På bortais har spelet dock stämt bättre och även om det blev förlust senast vann klubben de två bortamatcherna dessförinnan. Gävlelaget tog dock en tung seger i CHL på tisdagen när Adler Mannheim besegrades på bortaplan.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden. Forwarden Loui Caporusso har lämnat Brynäs under veckan efter att parterna kommit överens om att bryta kontraktet. Kortidskontraktet med Mikael Johansson förlängdes inte heller och "Magic" har även han lämnat. Brynäs har dessutom lite av en målvaktskris med både David Rautio och Felix Sandström borta, vilket har gjort att unge Samuel Ersson varit den enda målvakten att tillgå. Därför värvade klubben i förra veckan in Linus Fernström. Han debuterade i Brynäskassen senast, spelade stabilt och noterades för en räddningsprocent på 93.1. Linköping har också gått skilda vägar med en spelare under veckan då forwarden Mark Zengerle fått lämna klubben.

Notera att

  • Simon Bertilsson (Sverige) och Derek Roy (Kanada) är uttagna till Karjala Tournament som är en av två turneringar inför OS i Sydkorea.
  • Linköping har spelat in 20 poäng på 15 matcher, precis lika många poäng som på de 15 första matcherna i fjol. Brynäs hade dock spelat in 24 poäng vid sina 14 första matcher förra säsongen, att jämföra med blygsamma 13 nu.
  • Emil Sylvegård är ligans flitigaste tacklare med 38 tacklingar.
  • Endast Skellefteå är bättre än Brynäs i numerärt underläge så här långt. Gävlelagets boxplayprocent är ramstarka 85,71.
  • Jonas "Monstret" Gustavsson har blivit utbytt i Linköpings två senaste matcher.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCBIF