• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Hemmastarkt Frölunda mot ett pressat Brynäs

24 oktober 2017 11:30
#FHCBIF

Frölunda är som nästan varje år oerhört hemmastarka. Med segrar i fem av sex hemmamatcher öppnar nu åter Scandinavium portarna när Brynäs kommer på besök. Ett Brynäs som är satta under rejäl press.


Formkollen

Frölunda gick en holmgång i lördags mot Skellefteå. Mötena med det svartgula laget från Västerbotten brukar bjuda på högoktanig hockey och det var inget undantag i helgen när Frölunda vann med 3-2 efter förlängning. Det var Frölundas femte hemmaseger på sina sex spelade hemmamatcher. Scandinavium står sig med andra ord fortsatt stark när det kommer till att inbringa poäng för göteborgslaget.

Nu kommer Brynäs att skrinna in på Scandinaviums is. Ett Brynäs som är rejält pressat. Fjolårsfinalisten har inte alls fått spelet att stämma denna säsong och trots tränarbyte, så har resultaten inte gått lagets väg. Närmast kommer man från en 0-2 förlust mot Mora på hemmais. En förlust som försatte Brynäs längst ner i tabellen med endast tio inspelade poäng.

Dock har sju av dessa poäng kommit på bortais. Och kanske kan det vara en lättnad att komma bort från hemmaplan och spela utan press från hemmapubliken. Frågan är om det är tillräckligt för att störa Frölunda under tisdagskvällen?

Läget i lagen

Pathrik Westerholm, Mattias Nörstebö, Sean Bergenheim och Carl Grundström var alla borta i senaste matchen för Frölunda. Återstår att se om någon är tillbaka till tisdagens match.

Hos Brynäs mot Mora saknades Jesper Jensen, Marc Zanetti, Louie Caporusso, Samuel Asklöf och Jesper Boqvist av de ordinarie spelarna.

Notera att

  • Kevin Clark har gjort poäng i alla Brynäs bortamatcher utom en.
  • Frölundas Rasmus Dahlin har gjort poäng i fyra raka matcher.
  • Nyförvärvet från Brynäs Ponthus Westerholm i Frölunda, har gått poänglös i nio raka matcher.
  • Förra säsongen vann lagen två matcher var mot varandra i SHL.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCBIF.