• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Skellefteå
SKE

Brynäs jagar seger mot mardrömsmotståndet

12 oktober 2017 11:30
#BIFSKE

Match i Gavlerinken Arena för Brynäs med Skellefteå som motstånd. Det är en kombination som inte passat hemmalaget väl de senaste åren. Faktum är att det är över fem år sedan Brynäs tog full poäng hemma mot Skellefteå. Bryts den trenden ikväll?


Formkollen

Brynäs har haft en tuff inledning på årets SHL, även om man sakta har börjat fått spelet att stämma på sistone. På de tre senaste matcherna har det blivit två segrar, men närmast kommer man från en relativt klar 1-4 förlust mot Färjestad.

Utöver detta har Brynäs spelat CHL under tisdagen. Det blev då en svidande förlust för Brynäs som tappade sin 2-1 ledning i slutet av matchen och gästande München kunde segra med 2-3 efter att segermålet kommit med en sekund kvar att spela. Frågan är hur mycket den förlusten spelar in i laget till matchen mot Skellefteå?

Skellefteå som är på gång på allvar. Laget har två raka segrar på sitt konto och det är två imponerande, klara vinster över HV71 och Malmö. På dessa två matcher har Skellefteå också bjudit på nio mål framåt och också hållit nollan i segermatchen mot Malmö. Det är med andra ord ett Skellefteå som verkar fått ordning på spelet både offensivt och defensivt.

En annan intressant detalj till torsdagens match är at Skellefteå brukar trivas riktigt bra i Gavlerinken Arena. Det är nämligen nästan exakt fem år sedan Brynäs tog tre poäng hemma mot Skellefteå. Den 11 oktober 2012 vann Brynäs med 3-2. Sedan dess har Skellefteå alltid tagit med sig poäng från matcherna i Gavlerinken Arena.

Läget i lagen

Brynäs har fortsatt en hel del spelare på frånvarolistan. Juuso Ikonen, Jesper Jensen, Elias Fälth och Jesper Boqvist saknades alla mot Färjestad.

I Skellefteå så är Johan Alm långtidsskadad. Senast saknades också Simon Krekula.

Notera att

  • Skellefteå är ovanligt nog ett av seriens sämsta powerplaylag för tillfället.
  • Dock är Skellefteå seriens bästa boxplaylag.
  • Ingen i Brynäs ligger på plus i statistiken för plus/minus.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFSKE.