• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Brynäs
BIF

Revanschsuget Färjestad tar emot Brynäs

7 oktober 2017 10:00
#FBKBIF

Färjestad åkte på säsongens första förlust under torsdagen när de besökte Malmö. Nu är karlstadlaget förstås revanschsugna när Brynäs kommer på besök. Ett Brynäs som efter en tuff inledning nu har två raka segrar inför dagens match.


Formkollen

Färjestad som gått som tåget i inledningen av säsongen åkte i torsdags på sin första förlust. Malmö blev till slut för svåra och kunde vinna med 3-2 efter övertid. Det innebär som sagt första förlusten för Karlstadlaget som ändå kunde knipa en poäng och har alltså tagit poäng i alla matcher hittills.

Om Färjestad gått somt tåget så är det ombytta roller för Brynäs, laget har haft en tuff inledning har nu på senare tid börjat plocka trepoängare. Gästerna kommer till Löfbergs Arena med två raka segrar bakom sig.

Läget i lagen

Färjestad saknar fortfarande långtidsskadade Ole-Kristian Tollefsen och Alexander Johansson. Dessutom har Lucas Nordsäter och Oskar Bäck saknats i tre matcher. Linus Persson som missat alla matcher hittills är tillgänglig till dagens möte.

Brynäs fick i torsdags tillbaka Simon Bertilsson efter fyra matchers frånvaro, även Juuso Ikonen var tillbaka. Elias Fälth har saknats i sex matcher men ser ut att vara nära en comeback. Jesper Boqvist är långtidsskadad.

Notera att

  • Mikael Wikstrand spelade överlägset mest i torsdags mot Malmö, nästan 24 minuter.
  • Anton Grundel gjorde sitt första mål för säsongen mot Malmö. Och är även den spelare som suttit utvisad mest i Karlstadlaget, tio minuter på fem matcher.
  • Johan Alcén gjorde Brynäs tionde mål för säsongen i torsdags.
  • Louie Caporusso spelade endast 47 sekunder mot Karlskrona.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKBIF.