• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
HV71
HV71

Brynäs jämnade ut finalserien - "Rättvisa skipades någonstans"

18 april 2017 22:02
Herr

Det blev en fantastisk hockeyfest i Gavlerinken Arena när Brynäs klev in och nätade tre gånger och HV71 fick se sig besegrade. Linus Ölund blev matchvinnare.


Trots en fin prestation på bortaplan slutade den förra finalmatchen, den första i serien, med en förlust. Men energin fanns där och man fortsatte på samma spår, med extra allt, i kvällens hemmamatch.

Allt tycks gå Brynäs väg och man sätter rejäl press direkt från start. Efter 1:49 kan inte Söderström stå emot trycket mer och en puck slinker in. Vi får 1-0 genom Juuso Ikonen och det sätter en fantastisk stämning i arenan för resten av matchen.

Brynäs går in rätt i närkamperna och trycker till. Det tycks inte finnas någon stopp på ångvältarna som tar sig fram på skridskor över isen i svart, gult och rött och HV71 får se sig överkörda i kvällens inledning.

Den andra perioden blev mållös. HV71 var inte chanslösa men någonting fattades då energin inte riktigt fanns där. Men detta skulle det bli ändring på i kvällens tredje period.

Brynäs inleder starkt även i period tre. Juuso Ikonen prickar in 2-0 efter 1:49, samma måltid som i den första, och man driver vidare. Men gästande HV71 får en nytändning och kommer tillbaka starkt. Reduceringen kommer efter 3:23 och kvitteringen efter 18:19 – bägge genom Martin Thörnberg. 2-2-målet blev det sista man upplevde innan period tre var över och en period fyra väntade.

”Man kan aldrig räkna bort HV71. De har många snabba spelare, många skickliga spelare”, säger Brynästränaren Thomas ”Bulan” Berglund.

Det blir dragkamp fram och tillbaka innan avgörandet kommer. 3:18 in i den fjärde perioden stänker Linus Ölund in den avgörande pucken som ger Brynäs vinsten och jämnar ut finalserien till 1-1 i matcher.

HV71-tränaren Johan Lindbom förklarade sitt missnöje med lagets insats efter kvällens match men hyllade också Brynäs.

”Det slutar rättvist tycker jag. Brynäs var bättre än oss idag.”

Även ”Bulan” ansåg att kvällens match slutade rättvist.

”Det blev rättvisa som skipades någonstans av det här. Men det här med ishockey, det är inte alltid det bästa laget som vinner men nu blev det ju så idag.”

Match tre äger rum i Kinnarps Arena på torsdag kl. 19:15 och vi hoppas se många Brynäsare på plats! Vi ser fram emot ett fullsatt Gavlerinken Arena i match fyra på lördag den 22/4 kl. 15:15. Du som inte lyckats få tag i biljett kan följa vår liverapportering på lördag här!

Nu17tarvi14