• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs räckte inte hela vägen

16 april 2017 17:44
Herr

HV71 leder finalserien med 1-0 i matcher. Trots en stark andrahalva på matchen lyckades Brynäs inte ta sig ikapp.


Ett utvilat HV71, som inte spelat på en vecka, satte gasen i botten direkt och tog ledningen med 1-0 redan efter 29 sekunders spel. En tung start för Brynäs, som dock repade sig ganska snabbt.

Efter att HV också gjort 2-0 var det semifinalhjälten Oskar Lindblom som tog Brynäs in i matchen genom att reducera till 2-1 med sitt fjärde mål i slutspelet. Lindblom höll sig framme vid mål och satte en retur i powerplay.

Trots ett fortsatt bra spel fick Brynäs aldrig in kvitteringspucken, utan fick finna sig i att fortsatt vara hack i häl på hemmalaget.

”I början av andra pressar vi på och det är synd att vi inte får in den, för då känner jag att vi har dem”, säger Thomas Berglund i TV4.

Scenariot återupprepades i tredje perioden. Efter att HV gjort 3-1 i den andra satte Linus Ölund mycket snyggt 3-2, efter ett fint förarbete från kapten Blomqvist. Men i stället för 3-3 kom ett nytt jobbigt HV-mål.

Brynäs hade flera möjligheter att reducera och göra match av det hela igen, men närmare än Oskar Lindbloms stolpskott kom man inte. HV kunde i stället avgöra med ett 5-2-mål i tom kasse.

”Dom är i final av en anledning. Sen tycker jag vi själva kunde göra det bättre. Vår förstaperiod är inte bra. De får göra mål första bytet och kan gå på sitt flow”, fortsätter Berglund.

På tisdag fortsätter finalserien med spel i Gavlerinken Arena - och då har Brynäs chansen att kvittera till 1–1 i matcher.