• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

Bertilsson matchvinnare i rekordmatch

24 mars 2017 23:38
Herr

Det blev en match som kommer talas om länge i hockeysverige. Det tog hela 95:56 innan matchavgörandet, tillika det enda målet i matchen, kom.


7909 besökare, en fantastiskt inramning, fick denna kväll se ett bra exempel på en riktigt bra ishockeymatch; och det började bra för hemmalaget. Två hungriga lag krigade sin väg över isen och gästande Linköping hade problem att flytta spelet ur den egna zonen. Brynäs hade pucken under kontroll men kom inte tillräckligt långt in mot kassen för att skapa det där riktigt farliga. Och på det viset forsatte det.

Period två var en något mer svängig historia där bägge lagen hade sina starka stunder. Rautio stod för ett par fina räddningar, där han också tog returer i stabila uppvisningar, och Brynäs forcerade stundvis riktigt hårt. Man bjöd på några fantastiska uppspel men pucken vill inte studsa rätt - för någon av lagen.

Trots fin uppvisning av hemmalaget är det Linköping som äger slutminuterna av den andra perioden. Men trots press från bägge är matchen ännu mållös när slutsignalen ljuder.

Brynäs fick chansen tidigt i den tredje att sätta stämningen och ta ett grepp när man fick spela två minuter i numerärt överläge. Man kom dessvärre, återigen, inte tillräckligt nära inpå Högberg i kassen och minuterna tickade iväg. Linköping matchade Brynäs oavsett vad -och mötte upp den stundvis starka pressen med en minst lika stark defensiv. Den tredje perioden blev, även den, mållös och man gick mot förlängning.

Man kan konstatera att detta var en match som kommer gå till historien. Fyra mållösa perioder och två lag som totalt tog ut varandra. Det blev den längsta mållösa matchen i svensk ishockeys historia och det var en kamp mellan två otroligt skickliga målvakter. Man fick vänta på matchavgörandet långt in i den femte (!) perioden och 95:56 (15:56 in i femte) kom äntligen målet. Matchvinnare var ingen mindre än Simon Bertilsson som också stod för matchavgörandet i den andra kvartsfinalen. Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin var nöjd med lagets och Bertilssons insats:

"I slutändan tycker jag att vi var värda att ta det här"

"Han har ju varit lite gigantisk i det här slutspelet. Han är ju allround. Han gör mycket annat också"

Efter denna rekordlånga 0-0-match väntar nu kvartsfinal #5 i Saab Arena på söndag (26/3) då Brynäs chans att avgöra och gå vidare till semifinal. Vid förlust spelas kvartsfinal #6 i Gavlerinken Arena på tisdag (28/3) och biljetter till den matchen köper du här: http://bif.ebiljett.nu/ #nu17tarvi14