• Huvudsponsorer

Sista Snacket

26 oktober 2017 14:00
Herr

"Vi har en revansch att ta sedan senast"


Orden i ingressen är Linus Ölunds. Färjestad vann hemma i Karlstad i början av oktober och självklart ska nu Brynäs revanschera sig. Och det finns goda möjligheter till det. Men det blir inte enkelt.

-Det blir ett bra krig där ute. Men vi gjorde en bra match i Göteborg och ska fortsätta på det spåret, säger Linus.

Hela laget krigade på fint mot Frölunda i tisdags. Och två nya forwardspar fick det att fungera väldigt bra och de får chansen att fortsätta skapa framgångar under den här kvällen.

Daniel Mannberg och Christopher Liljewall passade ihop som hand i handske när de fick chansen mot Frölunda. Ikväll är de ett par igen i fjärde linan där Marcus Westfält blir center.

-Det passade utmärkt med Liljewall. Han har stenkoll på när jag går i djupled och sätter passningarna bra. Roligt att få spela med en kille med sådan rutin, säger Daniel Mannberg.

Mot Frölunda gjorde han mål efter en assist från just Christopher och var mycket nära ytterligare en gång när de två samarbetade.

-Jag är ju inte den snabbaste spelaren men tillsammans med en skridskoåkare som Mannberg får vi båda spelet att fungera mycket bra. Jag kan leverera pucken till honom och utnyttja min storlek och styrka för att bana väg. Jag känner mig i allt bättre i form. När man inte har fått så mycket speltid lägger man ner extra tid på träningen isället. Sedan när man får spela hela matcher ger den tunga träningen resultat. Man känner sig lättare och bättre, säger Liljewall.

Ett annat nytt par som också fungerade ihop var Aaron Palushaj och unge Alexander Bjurström. De bjöd varandra på fina assist och gjorde varsitt mål. Bjurströms framspelning till Aarons 2-0 mål var en läckerhet. För att inte tala om hans eget 3-0 mål.

-Fortsätter gärna med Alex. Killen har en härlig inställning och lyssnar när man snackar med honom. Han spelar snabbt, rakt och har en fin spelförståelse. För mig var det skönt att få göra ett mål. Det var länge sedan. Nu hoppas jag att det släpper för mig och laget, säger Palushaj.

Bjurström är inte den som själv ställer sig i rampljuset. En trevlig ung kille som artigt tackar när han får beröm.

-Det var en fin laginsats, säger han lite blygsamt. Det fungerar fint med Aaron. Vi passar bra tillsammans.

Ikväll spelar tre juniorer i matchen mot Färjestad. Adam Hirsch startar på bänken medan Marcus Westfält och Alexander Bjurström återfinns i de andra och tredje kedjorna.

En spelare som är en hel del mer framåt i den mediala världen är Johan Alcén. "Du den där killen måste du snacka med" säger han glatt när Alexander Bjurström går förbi och ger junioren en klapp på axeln.

-Härligt att backarna fick till det, fortsätter Johan. De spelade helt rätt. Stängde ytor och drev ut anfallen till kanterna. Spelade enkelt och effektivt. Jag åkte på en riktig bröstvärmare i det första bytet. Såg inte alls killen när jag skulle åka mot båset och var inte redo för den smällen. Men det är inte läge att lägga sig ner på isen nu. Bara att köra på. Precis som vi ska göra ikväll.

Johan Alcén försöker hjälpa Jens Westin så att han inte faller och slår sig i den förra matchen mot Färjestad.

Som hemsidan redan har meddelat så är Jesper Jensen klar för spel igen. Det låter riktigt fint. Detta innebär också att det blir några omflyttningar i formationerna.

Så här ser det ut.

Jag ska översätta Tommy Sjödins skrift på den vita tavlan åt er.

Den första linan blir Linus Ölund-Jesper Jensen-Juuso Ikonen.

Andra linan ger oss Alexander Bjurström-Mikael Johansson och Aaron Palushaj.

I den tredje hittar vi som vanligt Johan Alcén-Jonathan Granström och Jacob Blomqvist.

Slutligen blir det Daniel Mannberg-Marcus Westfält-Christopher Liljewall.

Trettonde forward är Adam Hirsch.

Backparen är Simon Bertilsson/Ryan Gunderson, Lukas Kilström/Henrik Larsson, Jörgen Sundqvist/Lucas Carlsson. Sjunde back Elias Fälth.

David Rautio eller Felix Sandström finns mellan stolparna när matchen startar klockan 19.00

Vare sig du är på plats eller inte kan du hänga på vår liverapportering som startar en halvtimme före nedsläpp. Där får du händelserna och känslorna från spelarbåset. Och förstås en blick från hur det ser ut på isen. Dessutom kan du delta själv med kommentarer. Länken dit hittar du här:

Klicka här för att komma till liverapporten >>>

Biljett köper du enkelt via:

Klicka här för att köpa biljetter till matchen >>>