Kan Brynäs utjämna mot Växjö?
Publicerad: 2018-03-19
Herr
Kvartsfinal 2:7 väntar i Gavlerinken på tisdagskvällen. Det är slutspelshockey varannan dag nu. Roliga tider med andra ord.

I åtta arenor i Sverige finns nu SHL:s SM-logga på isen. På söndagskvällen såg Gavlerinkens vaktmästare till att pryda arenans is med själva beviset för att här vankas det slutspelshockey. Förhoppningsvis får Gävlepubliken njuta långt in i april av den synen.

Men för att det ska ske måste Brynäs först klara av Växjö Lakers. Förutsättningarna för det vore mycket goda om Tommy Sjödin kunde använda samtliga sina spelarkort som han har i leken. Nu är så inte fallet men fortfarande finns chansen.

Leker vi med tanken att Växjö var tvungna att plocka bort sex bärande spelare ur laget och Brynäs istället kunde spela med full styrka såg det annorlunda ut. Men det är också så att Brynäs hamnade på tionde plats i tabellen. Växjö vann den och slapp slita hårt på materialet inför kvartsfinalerna. Priset för Brynäs kvartsfinalspel stavas just nu sex frånvarande spelare. Det är ett högt pris.

Men skadelistan kan krympa ganska snabbt. Dessutom såg vi under gårdagens match i Vida Arena att med ett tillräckligt stort hjärta är man aldrig chanslös.

{!B}

Simon Bertilsson drar som vanligt ett tungt lass i försvaret. Simon är en spelare som alltid visar hjärta i matcherna.

När det nu är dags för den första hemmmatchen startar vi förstås om från 0-0 igen. Växjö får bära favoritskapet och Brynäs kan slå från sin favoritposition som underdogs. Minns fjolårets slutspel. Linköping skulle enligt alla experter avfärda Brynäs ganska enkelt i kvartsfinalen. Sedan sades det samma sak om Frölunda.

Kommer ni ihåg hur den matchserien svängde? Brynäs vann först borta med 4-3. Frölunda kontrade med en 6-1 seger i Gavlerinken och med en 6-3 vinst hemma. Efter 4-3 Brynäs på hemmais vann Frölunda med 4-0 i Scandinavium. Därmed behövde Frölunda bara en seger till. Den kom aldrig. Brynäs klippte till med 6-0 i Gavlerinken och avslutade med 3-1 i Göteborg.

Det handlar mycket om energi denna säsong. När spelarna orkar trycka in energiknappen tillräckligt hårt går inget lag säkert. Vi spelar altid med fullt lag, sade Tommy Sjödin till C-more före matchen igår. Och så är det. Brynäs kommer att mönstra två målvakter, sju backar och tretton forwards i varje match. Oavsett vilka namn det står på tröjryggarna så sitter Brynäsemblemet på bröstet. När hjärtat finns där och energin flödar kan det räcka riktigt långt.

-Det är som det är. Men man måste släppa tanken på de som är frånvarande. När till exempel Anton Rödin försvann för några säsonger sedan blev det alldeles för mycket fokus på det. Men det är klart att de som följer Brynäs måste få fundera över vilka som spelar och vilka som måste avstå, säger Johan Alcén.

{!A}

Johan är själv en av de som inte kan spela just nu. Idag var han dock på plats och körde på den frivilliga träningen ute i B-hallen. Bara en handfull spelare var med. Övriga kommer att vara med under morgondagens ispass. Övriga ägnade sig idag åt träning i gymmet.

Viktigt imorgon är att publiken sluter upp och stöttar Brynäs. Det ger en boost som får energin att öka ett par snäpp. Har du inte biljetter så finns de att köpa via länken nedan.

Klicka här för att köpa biljett till matcher i Gavlerinken >>>

{!C}

Sportreporter Peter Mansson