Åke Lilljebjörns lagbygge fortsätter
Publicerad: 2018-01-29
Dam
Det här är den typ av karaktärer som jag letar efter inför nästa säsong".

Systrarna Cordoba, Emelie och Andréa, har under säsongen imponerat på headcoach Åke Lilljebjörn som nu har valt att ge de båda fortsatt förtroende i Brynäs IF. Häromdagen skrevs kontrakt över ytterligare en säsong för de båda.

Andréa är 21 år och ett par år yngre än systern Emelie. De kommer från spel i division ett för Almtuna men de har även provat på spel i SDHL tidigare. För ett par säsonger sedan spelade de i Brynäs men valde att återvända till Almtuna under säsongen 2016/17. Den här säsongen har de åter representerat Brynäs IF.

{!B}

Andréa Cordoba har också SDHL-erfarenhet från Modo och är en av seriens vassaste skridskoåkare.

-Jättekul att få signa systrarna Cordoba. De är den typ av karaktärer som jag letar efter inför nästa säsong. Och jag är säker på att de kommer att utvecklas ytterligare här i Brynäs, säger Åke Lilljebjörn.

{!C}

Åke Lilljebjörn gjorde tidigare klart med Fanny Brolin inför nästa säsong och fortsätter nu att bygga Brynäs damlag.

-De åker från Uppsala fram och åter från träningar och har en underbar inställning. De vill träna, jobba hårt, vara delaktiga och sprida glädje. Båda två har fått chansen och tagit den med råge. Nu spelar de med Angelica Östlund i vår första lina och de har en hög lägsta nivå. De är tuffa att möta för de åker och jobbar hela tiden. Det är också roligt från Brynäs sida att visa dem att vi tycker att de gjort ett kanonjobb.

{!A}

Emelie Cordoba har på 29 matcher denna säsong producerat sex mål och tre assist.

Sportreporter Peter Mansson