• Huvudsponsorer

Sista Snacket

18 november 2017 09:46
Herr

Tommy Sjödin flyttar om i laget. Två spelare kommer åter.


Det blir några förändringar i Brynäs laguppställning när Malmö gästar i eftermiddag.

Den första kedjan får nu Christhoper Liljewall på ena kanten och Kevin Clark på den andra med Jesper Jensen i mitten. Liljewall tar alltså Juuso Ikonens plats vilket gör att Ikonen istället går in i den andra kedjan. Där spelar han med Linus Ölund som vanligt i centerposition och Aaron Palushaj på den andra kanten.

Färgklicken Jonathan Granström är åter och därmed ser den tredje kedjan ut som den brukar göra. De tre J:na Johan Alcén, Jonathan Granström och Jacob Blomqvist.

Granström tar ett vänligt snack med domare Mikael Nord i en periodpaus under den senaste matchen i Karlstad.

Fjärde kedjan består av Samuel Asklöf, Marcus Westfält och Daniel Mannberg. En trio som kommer att få motståndarna att hålla hårt i hjälmarna för här blir det fart.

Backparen är Simon Bertilsson och Ryan Gunderson. Lukas Kilström och Elias Fälth. Jörgen Sundqvist och Lucas Carlsson som kommer åter efter en tre matchers avstängning.

Sjunde back blir Marcus Ersson och trettonde forward Alexander Bjurström.

Målet vaktas av David Rautio med Linus Fernström som backup.

-Vi har gjort rätt saker och spelat okej på slutet. Mycket bättre än tidigare. Men vi har ju inte vunnit några matcher så det är ju inte tillräckligt. Vi vill snäppa upp det ett par steg till. Det finns nu en grund för oss att stå på. Det vi saknar är den där sista spetsen. Den där sista glöden och det där sista flytet. Och det får man bara om man förtjänar det över tid. Börjar vi hitta på annat än det vi pratat om då är vi ju snett ute, säger Johan Alcén.

Johan Alcén tänker som vanligt vara ett irritationsmoment för motståndarna och vara mitt uppe i deras ansikten. -Vi vill göra det vi gjort men växla upp en nivå. Framför allt tycker jag inte att vi släpper till lägen längre. Från början kunde det vara frilägen och tvåmotettor och sånt.

-Jag tänkte lite för mycket i början av matchen. Sedan när jag släppte på och vågade hålla i pucken mer gick det mycket bättre. Den sista perioden var bra från min sida. Men nu måste vi börja göra mål. Det duger inte med ett mål per match, säger Alexander Bjurström.

Alexander Bjurström gjorde en bra match nere i Skåne. Men konkurrensen på forwardsidan är hård och det blir att börja på bänken för Alexander denna gång.

Nere i spelarnas fikarhörna sitter Jesper Boqvist och väntar på att få köra ett ispass. Det är tråkigt att sitta bredvid när det blir match tycker han.

-Jag tror att jag kan vara tillbaka ganska snart faktiskt. Men ännu så måste jag se matcherna från sidan. Det är aldrig roligt att inte få spela och inte blir det bättre av att poängen inte kommer. Man vill ju vara med och hjälpa till. Idag blir det härligt med fullsatt och mycket folk. Jag tror på seger mot Malmö, säger Jesper.

Jesper var med på lördagsmorgonen när laget tränade. Han hade röd tröja som visar att han inte är tacklingsbar och han deltog inte i alla övningar. Men det går helt enligt plan för honom och återkomsten i laget närmar sig.

Klockan 15.15 släpps pucken. Se till att vara i god tid. Det riskerar att bli köer.

Hemsidan liverapporterar från matchen. Länken till den rapporten finner du nedan.

Klicka här >>>