Gameday - Brynäs jagar femte raka i SDHL
Publicerad: 2018-11-23
Dam
Fyra raka segrar inför dubbelmötet mot Luleå i helgen. Den bästa segersviten på länge. -Det måste vara några sedan vi hade det senast, riktigt kul och skönt, säger tränaren Magnus Carlsson.

Segersviten inleddes via en 6-1-seger mot Göteborg.

Sen har vi slagit Modo med 4-3, HV71 med 1-0 och Göteborg igen med 4-2.

Efter en säsong som testat laget hårt har det börjat vända.

-Det måste vara några år sedan vi hade en sådan svit senast. Vi hade det inte förra säsongen och inte den innan det heller, tror jag. Riktigt kul och skönt, säger Magnus Carlsson.

Och fortsätter:

-Vi har gjort bra matcher. Det grämer mig lite att vi inte tog tre poäng mot HV71, vi gjorde en riktigt bra match. Sen var det lite sämre mot Göteborg men vi gjorde det som krävdes och vann matchen. Vi har ett bra go i laget och bitarna börjar falla på plats.

Brynäs har tagit en stadig slutspelsplats trots frånvaron av landslagsmeriterade svenska backen Caroline Markström och kanadensiska landslagsforwarden Jennifer Wakefield.

Det gör någonstans sviten ännu starkare, att landa den med två nyckelspelare borta under så lång tid?

-Ja, det är otroligt starkt. Både Carro och Wakefield är viktiga spelare för oss och har varit borta i princip halva säsongen båda två. Det är skönt att vi inte står och faller med enskilda spelare – samtidigt är jag övertygad att vi hade haft fler poäng om alla hade varit med. Vi ser det som att det bara kan bli bättre när de är tillbaka, vilket vi hoppas att de är snart.

Till helgen väntar ett dubbelmöte mot Luleå. Tyvärr tvingas Brynäs räkna in ytterligare en hjärnskakning – centern Malin Axelsson skadades mot HV71.

-Fruktansvärt tråkigt. Ytterligare en bekräftad hjärnskakning. Hon är hemma och vilar nu och spelar sannolikt inte mer innan jul, säger Carlsson.

Vi spelar alltså på hemmais i Gavlerinken både fredag och lördag. Nedsläpp 19.00 på fredag – nedsläpp 13.00 på lördag. Under lördagsmatchen kommer Luleå med ett supporterfölje och vi hoppas förstås att kunna vinna både på isen och läktaren.

Dubbelmöte mot Luleå, finns kanske ingen roligare utmaning den här säsongen?

-De har ju förlorat lite matcher i år så de är inte övermäktiga. Men det gäller att vi spelar rätt och som vi spelat på slutet. Vi kan inte låta dem få vända spelet som de vill, för då är de ett riktigt, riktigt duktigt lag.

Avslutningsvis. Om vi tar bort saker vi inte kan påverka, det vill säga skador, ur ekvationen – känner du att vi börjat ta steg framåt hittills under den här säsongen jämfört med förra?

-Ja, det tycker jag. Vi har börjat få en grund att stå på och jobbar på ett bra sätt. Det är som vi säger hela tiden, det här är år noll med starten på en satsning inför treårsplanen där vi ska ta ytterligare steg. Det här är fundamentet som vi ska jobba vidare på under den. Men det kommer att ta den här säsongen där vi jobbar på och utvärderar hur det ska se ut under den planen. Vi vill självklart bygga en grund och stomme med svenska spelare och sedan spetsa till det med utländska.

Kommunikationschef Kevin Johansson