Förlust hemma mot Linköping
Publicerad: 2018-12-06
Brynäs föll hemma mot Linköping med 2-5.

Före nedsläpp hyllades Lukas Kilström för 300 matcher i Brynäströjan - och sju minuter in i den första perioden gjorde han 1-0 till Brynäs. Han assisterades av Nicklas Danielsson och Jesper Boqvist.

9.12 kvitterade Linköping oturligt nog till 1-1.

Brynäs drabbades av en utvisning 16.41.

Linköping hade bra tryck och Brynäs hade svårt att rensa undan pucken. Men med en tät box höll de undan bra framför David Rautio i kassen och spelade av det numerära underläget.

Den första perioden slutade 1-1.

I början av den andra perioden fick Brynäs ett powerplay efter cirka en minut spelat.

Då tog Brynäs ledningen med 2-1 när Danielsson sköt en puck från blå och rätt in i mål bakom Jonas Gustavsson.

Brynäs satte högre press på Linköping och ett mål hängde i luften.

Men istället var det LCH som kvitterade till 2-2 när en puck letade sig förbi mållinjen.

10.32 drog Brynäs på sig ett lagstraff med för många spelare på isen. Då tog Linköping ledningen med 3-2 via Johan Södergran.

Inte långt därefter drabbades Brynäs av ytterligare en utvisning. Där utökade Linköping ledningen till 4-2.

Magnus Sundqvist tog då beslutet att byta målvakt. David Rautio ut, Joacim Eriksson in.

Eriksson fick jubel från läktarplatserna när han entrade isen inför sin A-lags debut i Brynäs efter den långa skadefrånvaron.

I den tredje perioden hade Brynäs flertalet lägen att reducera men Linköping höll undan bra.

Med tre minuter kvar av den tredje perioden tog Brynäs en timeout och plockade målvakten.

Då slängde Linköping in en puck i öppen kasse och utökade sin ledning till 5-2 med endast två minuter kvar av matchen.

Brynäs föll hemma med 2-5.

Brynäs–Linköping 2-5 (1-1, 1-3, 0-1)

Första perioden: 1-0 (7.03) Lukas Kilström (Nicklas Danielsson, Jesper Boqvist), 1-1 (9.12) Anton Karlsson (Derek Roy, Fredrik Karlström)

Andra perioden: 2-1 (3.02) Nicklas Danielsson (Ryan Gunderson, Joel Kellman) spel fem mot fyra, 2-2 (7.04) Adam Brodecki (Derek Roy), 2-3 (11.45) Johan Södergran (Andrew Gordon, Derek Roy) spel fem mot fyra, 2-4 (16.13) Andrew Gordon (Jimmy Andersson, Eddie Larsson)

Tredje perioden: 2-5 (17.44) Nick Sörensen, i öppen kasse

Skott: 10–14, 5–11, 8-4. Totalt: 23-29.

Publik: 5 031