Snabba frågor och svar från tillträdande klubbdirektör Michael Campese
Publicerad: 2018-04-04
Brynäs
Den 7 maj tillträder Michael Campese som ny klubbdirektör för Brynäs IF. Vi ringde upp Campese för att ställa några snabba frågor..

Hej Micke! Hur är läget så här en månad innan du tillträder som Brynäs nya klubbdirektör?

-Läget är jätte bra, det är spännande tider väntar. Just nu jobbar jag för att avsluta mitt nuvarande uppdrag på bästa sätt. Men jag har redan tjuvstartat och varit på plats i Gavlerinken ett antal tillfällen.

Hur har du följt Brynäs IF på senaste tiden?

-Jag är framförallt aktiv i sociala medier, jag läser och följer med om vad folk tycker och tänker. Dessutom har jag följt sporten på plats och sett flera matcher live både på plats i Gavlerinken och på tv. Jag har träffat stor del av personalen och har som plan att träffa så många som möjligt innan jag tillträder för att skapa mig en så bra bild som möjligt om läget och verksamheten. Det känns oerhört inspirerande att komma till en förening som har så stort engagemang kring föreningens verksamhet, det märks inte minst i Gavlerinken under kvartsfinalerna och just nu i sociala medier.

Vad har du för bild av de utmaningar som väntar och hur ska du ”tackla” dom?

-Som jag ser det så är det lite olyckligt att det blivit ett tidsglapp mellan mig och tidigare klubbdirektör Johan Stark. Men jag gör allt för komma in i verksamheten snabbt. Under min första tid kommer jag fokusera väldigt mycket på att hitta ett bra arbetssätt och en gemensam tydlig plan. För mig är det en viktig intern process, där hela organisationen får en plan för hur verksamheten ska bedrivas, kommuniceras och hur vi ska agera. Både externt och internt. Och naturligt är att huvudfokus ligger kring den sportsliga organisationen, eftersom det är föreningens huvudprodukt. Jag är övertygad om att det är rätt att fortsätta jobba med en transparens mot omvärlden och berätta om vad föreningen gör och hur vi resonerar. Redan nu planerar vi för att ha ett öppet forum i maj, där jag som klubbdirektör och fler representanter från klubben kan möta och samtala med de olika intressegrupperna runt föreningen.

När får vi se dig i Gavlerinken nästa gång?

-Redan imorgon torsdag kommer jag vara på plats för heldag med interna möten och även kommande vecka har jag en inplanerad dag tillsammans med ledningsgruppen.

Kommunikationschef Elin Lith