Tränarna inför dubbla hockeylördagen - så är status i lagen
Publicerad: 2018-11-16
Herr hemma mot Djurgården, dam hemma mot HV71. Under samma lördag. Här är senaste nytt före nedsläpp.

I morgon, lördag, har vi en riktig hockeylördag att se fram emot i Gavlerinken.

Båda representationslagen spelar. Och i tät anslutning till varandra.

Herrmatchen mot Djurgården är först ut med nedsläpp 14.45. Matchen väntas bjuda på fullsatt och härlig inramning.

-Jesper Jensen är tillbaka efter sin avstängning. Alcén är spelklar igen. Rautio tränade i dag och är tillgänglig - sen tar vi beslut i morgon om vem som står. Skönt att ha Jensen och Alcén tillbaka också, ger både mer bredd och tyngd till laget, säger tränaren Magnus Sundquist.

-Det har varit en jäkla dedikation och ett engagemang från spelarna. De sprudlar av entusiasm och glädje till att spela vilket jag tycker att vi har visat i två matcher. Sen är det synd att det inte gett betalt i form av segrar. Men fortsätter vi likadant så kan segern definitivt komma i morgon. Sen är det en rolig match med bra inramning på hemmaplan mot ett bra lag. Det finns mycket saker som bygger upp den här matchen.

Trots två förluster verkar uppfattningen från många supportrar vara att spelet är på väg framåt, om vi separerar det från resultaten. Vad är det du tycker vi gör bättre nu?

-Vi har sagt att vi ska våga spela mer. Våga hålla i och vårda pucken mer, våga lyfta fram positionerna mer i banan och våga lägga mer tryck. Det tycker jag att vi har gjort bra i de här två matcherna.

Kort efter slutsignal i herrmatchen kliver damerna in i spel efter landslagsuppehållet. Matchen mot HV71 har nedsläpp 17.45.

Tränaren Magnus Carlsson förfogar över en ordinarie trupp sånär som på Caroline Markström och Jennifer Wakefield som fortsätter rehabilitera efter sin respektive hjärnskakning.

-Äntligen match igen. Två veckor sen nu, men uppehållet har varit bra för oss. Det behövdes lite vila så att vi fick träna ikapp. Vi har dessutom haft några borta på landslagsuppdrag och några som varit sjuka. Men förutom "Carro" och Wakefield så är alla tillgängliga för spel.

-HV71 blir en bra värdemätare. Ett bra lag.

Precis som Modo, som vi slog innan uppehållet.

-Precis. Vi gjorde en kanonmatch där och jag hoppas att vi kan följa upp den matchen och gå in med självförtroende och köra i den här.

Sannolikt utsålt i SHL-matchen, många potentiella SDHL-besökare också i den skaran?

-Definitivt. Jag vill bara säga, ni som inte varit på en SDHL-match tidigare - stanna kvar och ge det en chans. Det är bra hockey. En rolig hockey med mycket chanser och två bra lag som möts och har världsspelare i trupperna.

Kommunikationschef Kevin Johansson