Brynäs roadtrip fortsätter till Karlskrona
Publicerad: 2017-11-22
Herr
Det blev en poäng mot Linköping. Nu väntar en rysarmatch på torsdagskvällen.

De fem senaste matcherna i SHL har dragit in sju poäng till Brynäs. Två segrar, Mora och Malmö i Gavlerinken, och nu igår en poäng borta mot Linköping. Ett helt okej resultat vilken säsong som helst. Men eftersom tabelläget är som det är ropas det efter mer.

Det är också fullt möjligt och högst önskvärt att det kommer mer. I morgon klockan 19.00 släpps pucken i en match som är så där lite mer viktig än vanligt. Karlskrona bjuder in till en fight i ett läge där Brynäs ligger på tolfte plats med tjugo poäng en placering och en poäng före Ove Molins kämpar.

Lagen har mötts en gång redan. I omgång sex vann Brynäs på hemmaplan med 3-1 efter mål av Johan Alcén, Kevin Clark och Jörgen Sundqvist.

{!A}

Johan Alcén och Jacob Blomqvist firar Johans mål mot Karlskrona i Gavlerinken den femte oktober.

Just Sundqvist klev av i matchen mot Linköping. Vi får se om han är åter i morgon. Klokt nog plockade Tommy Sjödin med Adam Boqvist på resan just med tanke på att skador alltid kan dyka upp. Möjligt är alltså att unge jättelöftet Boqvist får speltid mot Karlskrona.

{!B}

Jörgen Sundqvist hjälper till att få Mora på fall i en match tidigare under hösten.

När vi ändå är inne på ämnet Boqvist så meddelade äldre brodern Jesper nu på morgonen att han är väldigt nära att komma tillbaka i spel. Vi kommer förstås att återkomma med mer kring Jesper här på hemsidan.

Matchen mot Linköping visade åter att spelet börjar att sätta sig. Det finns detaljer att fila på men att kunna finna vägar fram till poäng mot ett formtoppat Linköping ger bra vibbar. Nu gäller det för Tommy Sjödin och ledarstaben att fortsätta att bygga på detta. Tålamod har Sjödin länge predikat. Vi måste tro på det vi gör och jobba vidare. Ha tålamod och inte börja slarva och tappa linjerna i vårt spel, säger Tommy. Han lär fortsätta snacka om tålamod och förhoppningsvis lyssnar både spelare och fans.

Karlskrona spelar en något annorlunda ishockey än övriga lag i serien. Men att det skulle betyda några problem trodde inte Jörgen Sundqvist när jag pratade med honom innan avresan från Gävle på tisdagen.

-Nej, vi har mött dem förut och vet hur de spelare. Vi fokuserar som alltid på vårt spel i första hand, säger Sunken.

I Sista Snacket här på hemsidan i morgon kommer det bekräftade laget.

Sportreporter Peter Mansson