Förlust borta mot Växjö
Publicerad: 2019-10-19
Brynäs föll borta mot Växjö med 1-4.

Växjö tog emot Brynäs under lördagskvällen inför omgång 11 i SHL.

I den första perioden låg Brynäs på bra, men det var Växjö som gjorde matchens första mål efter 6.23 i ett powerplay.

Växjö fick tryck av sitt ledningsmål och skapade flera målchanser.

Men Tomi Sallinen kvitterade till 1-1 för Brynäs med en sekund kvar av den första perioden.

I den andra perioden drabbades Brynäs av en utvisning efter 4.43.

Då tog Växjö ledningen med 2-1 - och 3-1 kom med med sånär två minuter kvar av den andra perioden.

Det stannade tyvärr inte där då de i den tredje och sista perioden gjorde 4-1 efter 4.36 spelat.

Då valde Brynäs att ta en timeout.

En upphämtning kom aldrig för gästande Brynäs - och vi föll borta mot Växjö med 1-4.

— Jag tycker pucken är nära mål och vi har många chanser. Vi skapar mycket men tyvärr kanske vi spänner oss lite för mycket. Men som sagt, vi får inte mer än ett mål idag och då vinner man inga matcher, sa Jacob Blomqvist till Cmore efter matchen.

Växjö-Brynäs 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (18.23) Ilari Melart (Richard Gynge, Emil Pettersson) spel fem mot fyra, 1-1 (19.59) Tomi Sallinen (Emil Forslund).

Andra perioden: 2-1 (6.23) Brendan Shinnimin (Ilari Melart, Emil Pettersson) spel fem mot fyra, 3-1 (18.57) Ilari Melart (Emil Pettersson, Tim Erixon).

Tredje perioden: 4-1 (4.36) Emil Pettersson (Martin Lundberg, Tim Erixon).

Skott: 11-10, 12-16, 11-6. Totalt: 34-32.

Publik: 4 917