Juniorkollen: U16 vidare till kvartsfinal och J18 laddar för slutspel
Publicerad: 2020-03-10
Junior
Full pott för U16 i första slutspelsstadiet, seger i sista omgången för J18 och en av tre segrar för J20 blev resultatet under veckan som gick.

J20:

Hela tre matcher stod på schemat för J20 under veckan som gick och man började med att möta Örebro på bortaplan på onsdagskvällen. Där gick det dock inte alls som väntat och det blev en tung förlust med 8–1 när matchen sammanfattades.

När sedan också lördagens match mot Växjö slutade i förlust, 2–5, var det rejäl revansch som laget ville utkräva när man mötte Frölunda på söndagsförmiddagen. Där fick man dessutom stor utdelning direkt och när man hade spelat 14 minuter av den första perioden var det redan 3–0 efter två backmål.

När allt var över hade det blivit 7–3 till Brynäs efter att både Emil Lindgren och Alexander Ljungkrantz gjort mål i samma boxplay i den andra perioden, och man fick med sig tre sköna poäng i jakten på en högre placering i Top 10. Nu återstår två matcher mot Djurgården under helgen som kommer.

J18:

För "B-jun" återstod endast en match av J18 Allsvenskan Södra och den spelades borta mot Mora på söndagseftermiddagen. I Jalas Arena hade man heller inga större problem med jumbon och när halva matchen var spelad stod det 0–4 på resultattavlan. Det blev till slut 5–1 och en sjätteplats i tabellen för laget, som nu även ska möta Mora i sextondelsfinalen denna vecka.

U16:

För det yngsta laget var det äntligen slutspelsdags och i Skutskär tog man sig än Färjestad, Linköping och Frölunda. I både matchen mot Färjestad och Linköping fick U16 en lysande start, då man gick upp i 3–0-ledning tämligen omgående.

Matcherna slutade 5–1 respektive 3–1 och redan efter lördagen var man alltså klara för kvartsfinalspel. Mot Frölunda på söndagen återstod då bara kampen om förstaplatsen och när Linköping slagit Färjestad med hela 8–0 på morgonen så var målet för Brynäs att vinna mot Frölunda, oavsett på vilket sätt.

Det blev dock inte samma start som i de tidiga matcherna, men när alla tre perioder slutade 2–1 så tog man hem sin tredje raka trepoängare och gruppsegern. Nu väntar kvartsfinal i en grupp med Rögle, Skellefteå och Luleå i Ängelholm den 20–22 mars.

Fullständiga matchrapporter och bilder finns på brynasjuniorer.blogg.se.