Förlust hemma mot Färjestad
Publicerad: 2021-04-01
Matchen hemma mot Färjestad slutade med förlust 1-4. Resultatet innebär att det blir kvalspel mot HV71 som inleds på tisdag.

Vi inledde de första minuterna väldigt piggt och hade mycket offensiv zontid. Spelet jämnade sedan ut sig och båda lagen hade ett par bra chanser vardera. Färjestad hade bland annat ett stolpskott med drygt tre minuter kvar, men målen uteblev i den första.

I den andra perioden var det i stället bortalaget som började med några långa anfall. Färjestad hade också ett friläge där Viktor Andren stod för en viktig räddning.

Efter ett par tuffa minuter i början av andra kom vi tillbaka starkt och tempot i spelet höjdes avsevärt. Efter 7.04 in i den andra perioden kom också 1-0. Descheneau stod för en överlämning av pucken till Bertilsson som tog ett par skär, skottfintade och satte dit pucken i nät.

Efter det målet var det mycket Brynäs men Färjestad studsade tillbaka igen och kvitterade till 1-1 med drygt fem minuter kvar.

Vi fick sedan en mardrömsstart på den tredje perioden när Färjestad gjorde 1-2 efter bara 33 sekunder. När sedan 1-3 kom efter 11.40 spelat blev uppförsbacken stor. Vi skapade en del lägen i slutet men inte tillräckligt för att göra något mål.

Utplockad målvakt med lite mer än två minuter kvar men något mer mål framåt blev det inte. I stället gjorde Färjestad 1-4 i öppen kasse.

Förlusten innebär att vi kommer att spela kvalspel mot HV71 som inleds på tisdag. Den sista matchen i SHL spelas på lördag borta mot Oskarshamn.

Brynäs IF - Färjestads BK 1-4

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (27.04) Simon Bertilsson (Jaedon Descheneau, Shane Harper), 1-1 (35.17) Pontus Widerström (Oskar Bäck, Niclas Lundgren)

Tredje perioden: 1-2 (40.33) Jacob Peterson (Victor Ejdsell, Per Åslund), 1-3 (51.40) Victor Ejdsell (Martin Johansson, Jacob Peterson), 1-4 ENG (59.44) Jonathon Blum

Skott: 28-30