Bill Sweatt förlänger
Publicerad: 2014-03-14

Idag blev det klart att den Amerikanske forwarden Bill Sweatt förlänger med Brynäs IF i ytterligare två år.

Precis innan Brynäs IF startar sitt kvartsfinalspel mot Färjestad BK har det blivit klart att den amerikanske forwarden Bill Sweatt har förlängt sitt kontrakt med Brynäs IF med två år.
– Bill Sweatt är en spelare med en fantastisk fart och som verkligen har gått bra in i vårt lag och vårt spel, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF. Det känns jättebra att vi redan nu har gjort klart med Bill de kommande två åren.

Bill Sweatt (183/81) är född 1988 och kommer från Elburn, IL, USA. Han spelade collegehockey i USA och som junior var han med i många nationella landskamper, 2007 blev han draftad av Chicago Blackhawks i andra rundan, som 38:e spelare. Efter college, säsongen 10/11, fortsatte han till AHL, och Manitoba Moose där han spelade en säsong. Efter det blev det två säsonger i Chicago Wolves, innan han kom till Sverige och Brynäs IF inför den här säsongen.

Bill Sweatt har gjort sig känd för Gävlepubliken, och i övriga Sverige, för sin fantastiska skridskoåkning. Han är en snabb forward som den här säsongen kamperat ihop med Jesper Ollas och Jonas Nordquist i en framgångsrik kedja. Han har spelat 55 matcher i SHL och hittills under säsongen gjort 29 poäng (16+13)
- Det har varit ett roligt och spännande år, och jag trivs bra i klubben och i Gävle, säger Bill Sweatt. Vi har ett bra lag, och när Brynäs visade intresse för att jag skulle stanna i klubben så var det inte ett svårt beslut. Vi nådde en överenskommelse, och det känns väldigt bra.

Brynäs IF