Åkers nolla bäddade för seger i första kvartsfinalen
Publicerad: 2020-02-19
Agnes Åker höll nollan och fyra olika målskyttar. Det var en riktig laginsats som gav oss segern i Enebybergs Ishall under onsdagskvällen. Efter 4-0 har vi nu greppet om bäst av tre-serien.

Innan matchen sa huvudtränare Henrik Glaas till laget: ”det här är inte en begravning, det är slutspel och nu går vi ut och har riktigt kul”.

Något spelarna också tog till sig i den första perioden, för efter några stapplande inledande minuter med jämnt spel tog Brynäs över spelet mer och mer tills att vi till slut dominerade den första perioden fullständigt. Trots den jämna skottstatistiken.

Vi hade ett skott i stolpen, ett i ribban och ytterligare några sylvassa chanser men det hjälpte inte, för när de första 20 minuterna var spelade så stod det 0-0 på resultattavlan.

I den andra perioden dröjde det åtta minuter, men sen kom vårt första slutspelsmål. Poängligavinnaren Lara Stalder - som gjorde 42 mål i grundserien – var den som spräckte målnollan framspelad av radarpartnern Katerina Mrazova samt lagkapten Erika Grahm.

Vår speldominans avtog i den andra perioden och SDE hade några farliga chanser.

Bland annat ett friläge.

Men varje gång stod Agnes Åker i vägen och inför den tredje perioden hade vi en 1-0-ledning.

Åker blev fortsatt testad i den tredje perioden men höll undan hela matchen.

Samtidigt lossnade det framåt. Emma Murén satte 2-0, Katerina Mrazova 3-0 och Michela Cava gjorde 4-0 i tom kasse.

Det blev också slutresultatet och vi har nu 1-0 i matcher i bäst av tre-serien. På lördag har vi chansen att avgöra hemma i Monitor ERP Arena under en fullspäckad hockeydag.

SDE — Brynäs 0-4 (0-0, 0-1, 0-3)

Första perioden: -.

Andra perioden: 0-1 (8.09) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Erika Grahm).

Tredje perioden: 0-2 (11.39) Emma Murén (Michela Cava, Denisa Krizova), 0-3 (16.16) Katerina Mrazova (Lara Stalder), 0-4 (16.47) Michela Cava (tom målbur).

Skott: 26-38 (10-11, 9-16, 7-11).

Utvisningsminuter, SDE: 3x2. Brynäs: 1x2.

Domare: Maria Furberg, Fredrik Stenerfelt.

Publik: 136, Enebybergs Ishall.

Brynäs IF leder kvartsfinalserien (bäst av tre) med 1-0 i matcher.