• Huvudsponsorer

Damlaget på is

8 augusti 2017 09:09
Dam

Seriestart om en månad.


Åke Lilljebjörn körde det första ispasset med damlaget på måndagseftermiddagen. Det var fullt fart under den timme träning pågick. Tanken är att det är anfallsglad ishockey i hög fart som ska vara Brynäs signum under SDHL-säsongen. Med många skridskoskickliga tjejer i laget kommer det säkert att vara rätt väg att gå.

Truppen hade nu fyllts på med Andrea och Emelie Cordoba samt med målvakten Ellen Jonsson. Andrea och Emelie är återvändare som under fjolårssäsongen spelade för Almtuna. För tjugoettåriga Andrea blev det tjugoåtta matcher med goda trettiosju poäng via nitton mål och arton assist. Ett år äldre systern Emelie stod för åtta mål och sexton assist. Ellen Jonsson fortsätter i Brynäs och gör nu sin femte säsong. Ett VM-brons på U18 nivå har hon hunnit med i karriären.

Några spelare fattades vid det första ispasset och deras platser fylldes upp av spelare från Hedesunda och Skärplinge. Det gav Lilljebjörn möjlighet att träna med en större trupp och gästerna fick känna på hur det är att träna med ett SDHL-lag.

Träningsnarkomanen Sara Grahn deltog i sitt andra ispass samma dag. Hon var under förmiddagen även med och tränade med killarna när Roger Melin körde det första ispasset med A-laget i Gavlerinken. Sara blir säkert en av nyckelspelarna i damlaget under säsongen.

Efter ett par träningsmatcher mot Leksand startar laget upp SDHL-säsongen den nionde september med ett bortamöte mot AIK. Redan dagen efter står nästa match på schemat så SDE gästar Gavlerinken. Åke Lilljebjörn har alltså inte så lång tid på sig att formera laget och inpränta sitt tänkta spelsystem. Men som det såg ut under den första träningen så är det en spännande och utvecklingsbar trupp med vassa nyförvärv han förfogar över. Det ska bli intressant att följa Brynäs damlag den kommande säsongen.

Åke Lilljebjörn med delar av säsongens damtrupp.