Tuffa bortamatcher väntar i helgen för juniorerna
Publicerad: 2018-02-23
Jun
Både Brynäs J20 och J18 har dubbla matcher på bortais under helgen. J18-laget reser långt söderut medan J20 möter Linköping och Södertälje.

Mikael Holmqvist lastade sina J-18 killar på bussen redan före lunch på fredagen för en lång resa ner till Ljungby. Laget är framme i Småland under kvällen och spelar sedan mot Troja/Ljungby på lördagen. Efter den matchen styr bussen laget ändå längre söderut för match i Ängelholm mot Rögle BK.

-Det ska bli en spännande resa. Det var skönt att vi kunde studsa tillbaka i onsdags och vinna över Färjestad efter fyra förluster. Nu är det två viktiga matcher. Tabellen är jämn och vi är fyra lag som ligger på samma poäng. Vi vill gärna vara topp fyra och det är inte så många matcher kvar. Det blir stenhårt in i det sista, säger Holmqvist.

{!A}

Det blir en lång bussresa för Mikael Holmqvist och assisterande tränare Alexander Lindgren i helgen. I veckan har de vässat laget och även lett Brynäs J18 till en seger mot Färjestad. "Det var ett bra tempo och det var starkt av oss att vinna. Vi fick några bra svar i den matchen och tog en fin arbetsseger", säger Holmqvist.

Både Troja/Ljungby och Rögle BK har Brynäs mött på hemmaplan. Det blev en seger mot Troja och en förlust mot Rögle.

-Två bra lag. Troja var väldigt strikta i hur de skulle spela. De följde sin game-plan till punkt och pricka. Rögle var spel- och puckskickliga och vi fick inget grepp på dem. Det gäller att vi gör ett par topprestationer om vi ska ta några poäng.

-Vi kommer inte att ha med Oscar Birgersson denna gång. Och inte heller Marcus Westfält som spelade senast mot Färjestad. Men det är ju bara en bonus de gånger han är med. Han och Oscar kommer att spela med J20 i helgen. Däremot får vi Abbe Broberg åter. Han har varit borta på grund av en hjärnskakning men är redo för spel nu och är jätteviktig för oss, avslutar Holmqvist.

Mats Bäcklin reser med J20-laget på lördagen. Färden går först till Linköping och på söndagen är det match mot Södertälje. J20-laget brukar få släppa spelare till SHL-laget men den här gången kan Bäcklin mönstra en riktigt stark uppställning.

-Vi åker med Marcus Westfält, Adam Boqvist och Samuel Asklöf den här gången. Dessutom kommer Tim Henriksson också att vara med. Men det är två tuffa matcher att spela. Mot Linköping förlorade vi med 2-1 här hemma. Vi ledde med 1-0 men ett par individuella misstag ställde till det för oss. Men det är sånt som avgör jämna matcher. De släpper in lite mål och är ett svårslaget lag. Spelar vi inte på topp vinner vi inte.

{!B}

Samuel Ersson kommer som vanligt att bli en viktig kugge för Mats Bäcklin.

-Även om vi leder serien så är de här matcherna härliga utmaningar för oss. Södertälje på söndagen blir också en tajt match. Sist vann vi mot dem på straffar. De var riktigt bra i långa stunder av matchen. Sedan tog vi över. Så det gick lite i vågor.

-Det börjar dra ihop sig nu. Bara fem matcher kvar och det är viktiga matcher om vi ska fortsätta att vara med i toppen, säger Bäcklin.

Sportreporter Peter Mansson