Vårterminen för kompissnack är igång
Publicerad: 2022-01-11
En bra start
Tillbaka till skolbänken! Alex och Kristian är på väg ut till skolorna i Brynäsregionen för nya kompissnack när vårterminen är igång. – Äntligen! Det känns som länge sen nu, säger Kristian Nervik Nilsen.

Under våren kommer skolorna i Gävle att få besök i årskurs 4 till 6, dessutom görs flera besök ute i regionen.

– Vi ska bland annat till Ljusdal för första gången, det ska bli kul att träffa helt nya barn och lärare, berättar Alexander Corpeno Bäcklin.

Kompissnack är en stor del av En bra starts verksamhetsområde "Kompis" och ett uppskattat besök från Brynäs IF. Alexander Corpeno Bäcklin och Kristian Nervik Nilsen beger sig ut till skolorna i Gävle och kranskommunerna samt upp till Hälsingland och ner i Norduppland. Under hösten besöktes cirka 4 000 skolbarn, en siffra som upprepas under våren då skolorna får nya besök under vårterminen.

– Efter jullovet är vi taggade på att komma igång. Det är alltid roligt att få komma ut i skolorna och träffa alla barn, säger Kristian Nervik Nilsen.

En bra starts verksamhetsområden har formats för att möta de utmaningar som idag finns i Sverige, Gävleborg och Gävle. Områdena har utgångspunkt i det lokala, det regionala och ut i världen. Kopplat till de globala mål som framtagits av FN arbetar vi för att på lokal nivå angripa de samhällsutmaningar som identifierats av FN.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Brynäs IF