Fem saker vi tar med oss inför torsdagens möte med Linköping
Publicerad: 2019-11-26
Herr
Dags för hemmamatch igen när Linköping kommer till Monitor ERP Arena på torsdag, med nedsläpp 19.00. Vi listar fem saker som vi tar med oss in i den matchen.

Klicka här för att säkra dina biljetter till matchen mot Linköping!

Brodecki glödhet och Descheneau i poängprotokollet igen

Fem poäng, 2+3, av Adam Brodecki de senaste tre matcherna med bland annat prickskytte i första krysset och mål från ingen vinkel alls mot Skellefteå. Dessutom en otroligt vacker assist till Tomi Sallinen i powerplay borta mot Malmö.

Jaedon Descheneau har hittat rätt igen och stod för 1+1 i matchen mot Malmö där han höll sig framme i exakt rätt position framför målet och kunde sprätta upp pucken i krysset, serverad av - just det - Brodecki.

Karriärens första SHL-nolla för Ersson

Samuel Ersson var tillbaka i kassen igen och stängde igen helt mot Malmö med ett stabilt målvaktsspel. Ersson räddade 25 skott och fick fira sin allra första SHL-nolla med alla underbara Brynäsare på plats.

Klicka här för att höra Samuels egna ord om matchen

Sju poäng senaste tre matcherna

Formkurvan pekar uppåt med två segrar och en strafförlust på de tre senaste matcherna. En grym kämpaglöd, mindre misstag och en stor uppoffring från samtliga spelare — att Josef Ingman till exempel kastar sig med huvudet först och täcker skott sänder tydliga signaler till hela laget.

Special teams blir bättre och bättre

På åtta tillfällen under bortamatcherna mot Luleå och Malmö släppte vi inte in ett enda mål i numerärt underläge och krigarmentaliteten bland våra boxplayspelare har varit enorm.

Även powerplay har fungerat bättre den senaste tiden. På de tre senaste matcherna har vi gjort tre mål signerat av Jacob Blomqvist, Emil Molin respektive Sallinen.

Fantastiskt stöd från våra supportrar

Vi är otroligt tacksamma över stödet vi får från våra fans runt om i hela landet. Oavsett om vi spelar hemma eller borta så är ni alltid på plats. Brynäs IF är det lag som ökat sitt publiksnitt mest av alla SHL-lag den här säsongen jämfört med förra. Idag är vi sexa i publikligan med ett snitt på 6 179. I bortatabellen placerar vi oss femma och stödet vi fick i Malmö lyfte hela laget.

Mathias Berglund