Seger i seriefinalen för Brynäs J20
Publicerad: 2017-11-19
J20
Brynäs J20 vann på Hovet mot Djurgården. Toppar nu tabellen med fem poäng.

Under lördagen tog Mats Bäcklin sitt Brynäs J20-lag i bussen ner till Stockholm och Johanneshov för att spela seriefinal mot Djurgården. Det blev en seger med 4-2 och Brynäs är fortsatt i tabelltoppen efter tjugoen omgångar. Nu fem poäng före närmaste lag.

-Vi åker ner med tre raka segrar men får inte bli för bekväma. Djurgården är bra men vi kommer förberedda efter en jättebra träning under fredagen. Dessutom är det inspirerande att få spela en seriefinal på Hovet, sade Mats Bäcklin innan laget klev på spelarbussen på lördagens förmiddag.

Nu förlängdes segersviten till fyra matcher och laget visade upp en starkt lagmoral. Trots att man var tillbakatryckta under stunder av matchen plockar man ändå hem tre poäng och krigar i sextio minuter.

-Djurgården var riktigt bra i den första perioden och vann skotten där med 15-7. Men vi spelade ett väldigt bra tight försvarsspel. Det blev inte så otroligt heta målchanser ändå. Vi låg bra i positionerna och gick inte bort oss i hörnen och sådant, säger Bäcklin.

{!D}

Assisterande tränare Henrik Orevik och Mats Bäcklin styrde Brynäs J20-lag till ännu en trepoängare under lördagen.

Ett bevis för det var att Brynäs hade ledningen med 1-0 efter de första tjugo minuterna. Adam Boqvist hade öppnat målskyttet mitt i perioden assisterad av Oliver Nordberg och Adam Hirsch. Boqvist kom sedan i den tredje perioden att göra ytterligare ett mål och ståtar nu med åtta mål under säsongen. Ett utmärkt resultat från en back.

{!A}

-Två riktigt fina mål från Adam Boqvist. Han har en fin bössa, berömmer Mats Bäcklin.

Några minuter in i den andra perioden kvitterade hemmalaget. Men Adam Hirsch lyckades åter ge Brynäs ledningen när han i spel fyra mot fem på assist från Oliver Nordberg gjorde 2-1. Djurgården bet dock tillbaka strax efteråt och med lika på två avslutades mittperioden.

-Vi var tillbakatryckta länge där i boxplayspelet och jag trodde inte killarna skulle orka anfalla men det gjorde de och snyggt var det också, berättar Bäcklin. Det var enorm kvalité på våra spelvändningar. Det och försvarsspelet tycker jag det är som avgör matchen.

Efter Boqvists 3-2 mål ett par minuter in i slutperioden pressade Djurgården på för en kvittering. Men Brynäs stod emot och tvingade hemmalaget att försöka nå ett förlängningsspel genom att plocka ut målvakten och chansa med sex utespelare. I det läget med en och en halv minut kvar satt Oscar Birgersson på botbänken men med fyra spelare mot sex kunde Oliver Nordberg stänga matchen med dryga minuten kvar.

{!B}

Oliver Nordberg under uppvärmningen inför CHL-matchen i Gavlerinken mot Adler Mannheim. -Oliver var väl värd det. Han låg bakom mycket offensivt, säger Bäcklin som annars främst lyfter fram laginsatsen. Vi gör väl ingen riktig toppmatch men är bra i viktiga moment och visar en enorm lagmoral.

Brynäs mål vaktades av Samuel Ersson som med en fin räddningsprocent på nästan nittiofyra kan kvittera ut ett högt betyg.

{!C}

Nästa match för Brynäs J20 kommer den tjugofemte då man möter Skellefteå på bortaplan. Den första bortamatchen i en rad av fyra. Nästa chans att få se laget i Gavlerinken kommer den nionde december då Luleå gästar.

Djurgårdens IF-Brynäs IF 2-4 (0-1,2-1,0-2)

Skottstatistik 32-29 (15-7,11-12,6-10)

Utvisningar DIF 2x2 min BIF 3x2 min

Brynäs mål: 0-1 Adam Boqvist assist Oliver Nordberg/Adam Hirsch (10.27) 1-2 Adam Hirsch assist Oliver Nordberg spel fyra mot fem (30.07) 2-3 Adam Boqvist assist Oscar Birgersson/Max Lundén (42.14) 2-4 Oliver Nordberg assist Adam Hirsch/Tim Henriksson spel fyra mot sex (58.46)