Brynäs Nyårsquiz avgjord!
Publicerad: 2018-01-05
Brynäs IF
Många deltog i vårt Nyårsquiz. Sexton klarade av alla rätt.

Det blev till slut 16 personer som gick vidare till utslagsfrågan efter att ha klarat av samtliga tolv frågor. Men ingen av dem lyckades där pricka in rätt svar på frågan om vem som gör det första målet för Brynäs i SHL 2018.

De flesta av de sexton hade trott på antingen Aaron Palushaj eller Kevin Clark. Två ganska naturliga val. Men rätt svar blev backen Lucas Carlsson som pangade in sitt sjätte mål för säsongen när han gav Brynäs ledningen med 1-0 en bit in i den första perioden.

Det som fick avgöra vem som vann den signerade Brynäsboken fick istället bli det först insända rätta svaret. Och det tillhörde Arvid Fagerström. Grattis!

{!A}

Den fråga många stupade på var nummer nio. Den handlade om vilket ord lagkapten Jacob Blomqvist hade på sin tröja när Rögle gästade Gavlerinken under hösten. Respekt var mångas svar men det ordet satt på Blomqvist tröja den förra säsongen. Rätt svar nu var Trygg.

Rätt svar ser ut så här:

Det var Samuel Asklöf som gjorde Brynäs första mål i SHL denna säsong. Han gjorde det på bortaplan mot Växjö.

Artikelserien som ger er de sista nyheterna på matchdagen heter Sista Snacket.

Två spelare i truppen har vunnit Stanley Cup. Drew Miller och Daniel Paille.

{!B}

Daniel Paille en av Brynäs två Stanley Cup-segrare.

Damlaget tvingades till elva raka bortamatcher under hösten.

Brynäs J18-tränare heter Mikael Holmqvist och J20-tränaren heter Mats Bäcklin.

Damlagets back Franziska Stocker kommer från Italien.

De tre spelare från Brynäs som tagit plats i Leif Boorks landslag är Anna Borgqvist, Erica Udén Johansson och Sara Grahn. Jessica Adolfsson som några föreslog spelar nu inte för Brynäs utan för Djurgården.

Elias Fälth är ålderman i Brynäs. Världsmästaren, CHL-mästaren och svenske mästaren har hunnit fylla 36 år. Därmed är han lite äldre än Jörgen Sundqvist.

De två J20-spelare som fått rookiekontrakt under hösten är Marcus Westfält och Alexander Bjurström.

De tre tränare som Brynäs har som under sina aktiva karriärer vunnit VM-guld är herrlagets Janne Larsson och Tommy Sjödin 1992 samt damlagets tränare Åke Lilljebjörn 1987.

Tack till er alla som läste och klurade. Vi återkommer med fler tävlingar med fina priser.

Sportreporter Peter Mansson