Åter fin underhållning i en fullsatt Gavlerinken.
Publicerad: 2018-01-20
Raden av hemmasegrar fortsätter för Brynäs. Det var ett riktigt laddat gäng som besegrade Djurgården med 4-1. Tre tunga poäng plockades hem.

Beslutsamhet och energi präglade Brynäs under den första perioden. Revanschlustan hos spelarna var stor och i båset var Tommy Sjödin extra mycket påslagen.

Det gav också utdelning på isen och innan matchuret nått fem minuter lyste 2-0 på jumbotronen. Lucas Carlsson inledde med mål från blå och Christopher Liljewall fann rätt position framför Djurgårdens mål och fixade tvåan efter ett skott från Daniel Mannberg.

Bara ett par minuter senare var puck nummer tre på väg in men den gången klarade sig gästerna med andan i halsen. Mitt i perioden kom matchens första utvisning och den drabbade Brynäs. Men någon större fara för ett reduceringsmål var det aldrig.

{!G}

Lucas Carlsson inledde målskyttet efter en assist från Jacob Blomqvist.

Den sista delen av perioden blev ganska chansfattig. Båda lagen bet ihop bra i egen zon och det var fint att se hur Brynäs backar klev in och försvarade både målet och David Rautio när Djurgården blev närgångna.

Perioden såg ut att stanna på 2-0 då Brynäs fick till ett anfall under slutsekunderna och lagkapten Jacob Blomqvist med 35 sekunder kvar kunde spä på till 3-0. Drew Miller assisterade till det målet.

Den tredje femman med Jacob Blomqvist, Johan Alcén och Drew Miller var inne på både 1-0 och 3-0 målet. Mål nummer två kom från den fjärde linan. Men även de första första femmorna fungerade bra och när Aaron Palushaj var inne på isen hände det hela tiden något.

Mittenperioden blev inte den första lik. Brynäs fick chansen den sjätte minuten att spela fem mot fyra för första gången i matchen. Men närmare än en puck i målramen kom man aldrig. Djurgården kom efter den utvisningen upp i fart lite bättre än tidigare och även deras passningar satt bättre på klubbladen. Brynäs fick för första gången jobba i egen zon en längre stund. Det löste man dock fint.

{!H}

Mycket stök och och bök präglade period två. Publikens blodtryck steg.

Den sista delen av perioden präglades av alla utvisningar som domarna hittade. Brynäs fick försvara i fem mot tre både en längre tid och sedan en kortare stund. Det blev allt mer hett på isen och det gamla fina uttrycket "smockan hängde i luften" passade in bra på det som hände efter snart sagt varje avblåsning. Men trots att båda lagen drabbades av boxplayspel ändrades inte 3-0 på jumbotronen.

Gästerna kom ut fast beslutna att vända matchen i den sista perioden. Det blev inledningsvis ett hårt defensivt arbete som Brynäs fick ägna sig åt. Djurgården lade ner puckar djupt och försökte få fast Brynäs i egen zon men det lyckades inte. Det var inte särskilt många anfall som gav några farligheter.

{!J}

David Rautio var lika bra som vanligt. Han hade en räddningsprocent på 97.

Men en reducering skulle komma. En av de många utvisningarna i matchen gav Djurgården spel fem mot fyra och efter drygt halva perioden fick en utmärkt David Rautio kapitulera. Brynäs fick sedan spela i fem mot tre men för fjärde matchen i rad misslyckades man att göra mål.

Gästerna ryckte målvakten men det gick som det ofta går med den desperata manövern. Pucken hamnar i tom kasse. Lukas Kilström sköt från egen zon in 4-1 och var inte matchen vunnen tidigare så var den helt stängd med mindre än minuten kvar.

Fullsatt på läktarna och ett Brynäs som fortsätter att vinna i Gavlerinken. Det blev som Jacob Blomqvist sade under gårdagen. "Djurgården hade sin fest på Hovet, vi ska ha våran i Gavlerinken"

{!I}

Här varvar spelarna ner i gymmet direkt efter matchen.

-Det är inte viktigt att jag ordnade två poäng. Det viktiga var att laget fixade tre poäng, sade en glad lagkapten Blomqvist.

-Skön seger. Men det var en hel del utvisningar som vi fick mot oss. Hur som helst så vann vi, kommenterade Jonathan Granström.

På torsdag gästar Linköping. Då blir det väl tre nya poäng för seriens formstarkaste lag?

Brynäs IF-Djurgårdens IF 4-1 (3-0,0-0,1-1)

Skottstatistik 25-34 (8-10,8-12,9-12)

Utvisningar BIF 9x2 min DIF 8x2 min

Publik 7909

Brynäs mål: 1-0 Lucas Carlsson assist Jacob Blomqvist (1.44) 2-0 Christopher Liljewall assist Daniel Mannberg (5.25) 3-0 Jacob Blomqvist assist Drew Miller (19.25) 4-1 Lukas Kilström i tom kasse (59.26)