Dam: Wilma Ekström till Brynäs IF
Publicerad: 2016-07-08

Det tredje nyförvärvet denna vecka är i hamn. Idag kan vi meddela att den landslagsmeriterade backen Wilma Ekström är klar för spel i Brynäs IF inför den kommande säsongen.

Nu är det klart att backen Wilma Ekström blir det tredje nyförvärvet att representera Brynäs nästa säsong. Wilma och Brynäs har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2016/2017.

– Det känns väldigt inspirerande och kul att allting nu är klart. Det är spännande men såklart lite nervöst på samma gång, det blir ju något helt nytt. Jag ser fram den här resan med Brynäs, och jag känner verkligen att jag gjort rätt val, avslutar Wilma.

Wilma Ekström är född 1994 och kommer från Hällefors utanför Örebro. Hon började sin hockeykarriär i Hällefors IK men valde säsongen 2011/2012 att flytta till Dalarna och spel med Leksands IF, där hon också spelat sedan dess. På sin meritlista har hon bland annat ett VM-brons och ett OS-guld med Sveriges U18-landslag. Wilma har dessutom varit med och representerat Damkronorna under sin tid i Leksand. I fjol stod hon för totalt 14 poäng (2+12) på 35 matcher i Riksserien.

– Jag kände att det var rätt tid för mig att byta miljö, säger Wilma. Mina förhoppningar är att detta miljöombyte kommer bidra till att jag utvecklas ännu mer som spelare. Brynäs känns som en väldigt bra klubb att utvecklas i, de ger sina spelar de förutsättningar som krävs.

– Wilma är en spelare som vi har haft ögonen på ett bra tag, säger Tony Östlund, damansvarig Brynäs IF. Det är en rejäl back som besitter både offensiva och defensiva kvalitéer, två egenskaper som gör henne väldigt användbar i spelet, avslutar Östlund. 

Brynäs IF