FÖRSNACK | ANDERSÉN
Publicerad: 2021-03-16
HERR
En skön vinst i lördags och idag spelar vi hemmamatch mot Örebro. Nedsläpp är 18.00 i Monitor ERP Arena och här nedan delar Niclas Andersén med sig av hans tankar inför matchen.

Senast vi spelade vann vi med 3-0 mot Frölunda och det var en efterlängtad trepoängare.

— Matchen mot Frölunda är vi nöjda med. Vi var påkopplade från start och vi höll gasen i botten i 60 minuter. Vi kom ihop som grupp och hade bestämt oss för att ge 100 procent i alla moment över hela banan samtidigt som jag tycker vi hjälpte varandra på ett bra sätt ute på isen. Vår forecheck funkade bra och vi spelade rejält, säger Andersén och fortsätter:

— Riktigt roligt också att Viktor (Andrén) fick hålla nollan, han spelade bra och denna gång hjälpte vi i försvaret honom på ett bra sätt. Vi har tyvärr gjort det svårt för honom tidigare så det kändes bra att vi spelade rejält försvar och vi alla gläds över hans prestation.

Det var fysiskt och smällde på ganska bra redan från start och det märktes att ni ville vinna duellerna?

— Ja precis, vi ville skapa energi redan från första nedsläpp och vi kände själva av att vi satte upp ett högt tempo från start. När vi vann kamper, spelade fysiskt och fick ner pucken på dem kom vi in i ett bra flyt.

**Om vi blickar framåt nu, vad har ni sagt till varandra och hur tänker ni kring matchen ikväll och fortsättningen? **

— Vi måste fortsätta såhär, vi märker ju själva att vi är ett bra lag och svåra att slå när vi spelar på det sätt som vi gjorde i lördags. Allt kan hända i hockey och det är vi medvetna om men vi måste ge oss själva chansen att vinna matcher och det gör vi genom att vara påkopplade, åka mycket skridskor, tävla i 60 minuter och ge 100 procent. Det låter klyschigt men det är sanningen och ger vi allt kan vi stå rakryggade efteråt.

— Vi mötte Örebro ganska nyligen och vet att det är ett bra lag samtidigt så de säkert är lite revanschsugna efter deras senaste match som de förlorade. De kommer oftast med hög fart och är riktigt snabba i deras kontringar vilket vi vet om. Men vi ska fokusera mest på vårt spel, vara påkopplade från start och sätta upp hög fart, likt matchen senast, säger Andersén.

Kommunikatör Martin Jibbefors