Viktig 3-1 seger nere i Blekinge
Publicerad: 2017-11-23
Herr
Vi knöt näven inför den sista perioden

Det syntes på båda lagen att poängen betydde extra mycket denna gång. Inledningsvis var det lite krampaktigt och inget lag fick något egentligt grepp på det andra. Det syntes också att det var två lag som har haft en del problem med att få pucken i nät. För chanser till mål fanns det åt båda håll.

Knappt kvarten var spelad när det ändå kom ett mål. Juuso Ikonen blev förste målskytt elegant framspelad av Aaron Palushaj. Dessa två skulle återkomma i poängprotokollet fler gånger under matchen. De var också tillsammans med David Rautio en trio som verkligen stod ut för Brynäs.

Hemmalaget kvitterade Brynäs ledning innan den första perioden var över. Detta att motståndarna ganska omgående lyckas kvittera har vi sett ett antal gånger under säsongen. Senast i matchen mot Linköping i tisdags.

Den andra perioden blev mållös och inte särskilt bra från Brynäs sida. Förutom de fyra första minuterna då man fick ett grepp på Karlskrona. Delvis tack vare att man fick inleda med femtio sekunder i spel fem mot fyra men också därför att puckarna hittade fram till avsedd adress på ett bättre sätt än tidigare.

Karlskrona tog dock över perioden mer och mer. David Rautio räddade Brynäs kvar i matchen med en rad fina ingripanden. Något som han fortsatte med under den tredje perioden.

{!A}

David Rautio var mycket bra denna kväll. Han var en bidragande orsak till att Brynäs besegrade Karlskrona.

Det kändes inte alldeles säkert att det skulle bli någon poäng när slutperioden startade. Med lika på ett och två lag som skapade chanser men inte fick in pucken så kunde allt hända. Men det tog bara knappt minuten innan Aaron Palushaj fick en passning från Juuso Ikonen och stänkte upp pucken i krysset. Hemmalaget bjöd om inte på målet så i vart fall på läget genom att klanta till det i uppspelsfasen ur egen zon.

Efter det målet tycktes nervknutarna släppa för Brynäs som plötsligt spelade allt bättre. Ett 3-1 mål kändes på gång och kom också. Även denna gång genom duon Paulshaj-Ikonen. Den här gången var det Ikonen som gjorde målet och Paulshaj förarbetet.

{!B}

Juuso Ikonen är bra match efter match och tillsammans med Aaron Palushaj fungerar det väldigt fint för honom i den andra kedjan.

Efter det målet stängde Brynäs matchen och det var aldrig riktigt nära för Karlskrona. Det var kanske inte en ishockeymatch som skriver in sig i historieböckerna men tre välbehövliga poäng och en seger som ger en tydlig smak av att det kommer mer.

-Vi knöt näven inför den sista perioden och gick ut som en enhet och kämpade till oss segern. Det var väl inte den snyggaste ishockeyn men vi tar tre poäng och det var det vi skulle göra. Vi jobbade hårt allihopa och det är ett härligt go i laget. Vi vann för att vi var beredda att betala priset för poängen. Hårt och uppoffrande slit hela vägen, säger Christohper Liljewall efter vinsten.

På plusslistan förstås trion som redan nämnts. Aaron Palushaj och Juuso Ikonen samt David Rautio som svarade för en räddningsprocent på över nittiosju.

Där hamnar även tålamodet som laget visade. Man maler på och får till sist utdelning.

Sättet man stänger matchen på. Karlskrona slet hårt för att skapa något framåt när laget kom i underläge i den sista perioden men Brynäs låg nära i försvararbetet och störde hela tiden hemmalagets anfallsförsök. Som en bonus kom då också fördelen att många skott inte gick fram mot mål. Det var tätt och nerstängt i Brynäs zon.

Spelet i boxplay. Det är trevligt att kunna tjata om det efter varje match. Men det är en mycket viktig detalj.

På minussidan delar av den första och andra perioden där inte många puckar hade rätt adresslapp och där inte målskyttet kom igång.

Karlskrona HK-Brynäs IF 1-3 (1-1,0-0,0-2)

Skottstatistik 37-34 (10-8,13-10,14-16)

Utvisningar KHK 2x2 min BIF 3x2 min