Förlust i Vida Arena
Publicerad: 2022-09-29
SHL
Tidigt ledningsmål till 1-0 - sen vände Växjö och vann med 4-1.

Vi kom ut piggt direkt från startgroparna inför den nästintill fullsatta arenan och när matchen precis blivit fyra minuter gammal fick fick vi också utdelning till 1-0 när Björninen spelade fram Johannesson som för andra matchen i följd blev målskytt. Efter detta tog hemmalaget över mer där man hade ett flertal bra målchanser i powerplay men Lindbäck agerade räddande ängel och vi var i förarsätet efter första tjugo.

I den andra perioden skulle Växjö vända på matchen och detta efter en mardrömsminut i mitten av perioden där Växjö på drygt en minut kunde göra både 1-1 och 2-1. Vi hade annars våra chanser att göra vårt andra mål för kvällen men pucken studsade inte vår väg och det var underläge efter två perioder.

Vi fick sedan en mardrömsstart på den tredje perioden när Växjö bara 34 sekunder in på perioden kunde utöka till 3-1. Vi försökte sedan närma oss men istället för något reduceringsmål kunde Växjö göra 4-1 vilket också blev slutresultatet.

Härnäst fortsätter vi vår bortaturné där nästa stopp är Malmö Arena för match på söndag. Vi ses där alla, brynäsare!

Växjö - Brynäs 4-1 (0-1,2-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (04:01) Samuel Johannesson (Hannes Björninen, Linus Ölund).

Andra perioden: 1-1 (27:29) Erik Josefsson (Ludvig Nilsson, Joel Persson). 2-1 (28:43) Miika Koivisto (Brian Cooper, Robert Rosén).

Tredje perioden: 3-1 (40:34) Dan Sexton (Glenn Gustafsson). 4-1 (58:56) Dan Sexton (Brian Cooper, Glenn Gustafsson).

Skott: 25-22