Äkta kämpatakter nollade Djurgården
Publicerad: 2018-02-28
Brynäs satte press och tog vara på de chanser som man skapade.

Brynäs visade direkt att man ville ta fighten denna kväll. Det var mycket energi i båset och spelarna gav varandra bra understöd ute på isen. Djurgården fick inte några större isytor att jobba på och med ett hårt arbete störde Brynäs så pass att hemmaspelarna redan i den första perioden började bli lite irriterade.

I ett bra anfall där Ludvig Nilsson svarade för en fin insats kunde Elias Fälth få skottläge från blå. Framför mål fanns Jonathan Granström som elegant styrde in pucken i mål. En perfekt inledning för Brynäs som kunde kliva av inledningsperioden i ledning.

{!B}

Det var mycket snack och peppande i Brynäs bås under matchen.

I mittperioden lade hemmalaget ett bastant tryck mot Brynäs kasse. De fick långa anfall och det var slitsamt att fortsatt kunna hålla ledningen. Korta byten, lägg ner djupt och vinn kamperna var orderna från Tommy Sjödin och Janne Larsson i båset.

Ett starkt krigande och en David Rautio som var på rätt plats vid de rätta tillfällena gjorde att Brynäs trots ett kraftigt spelövertag för Djurgården kunde klara perioden utan att någon kvittering kom. Man lyckades bra med att hålla Djurgården ute efter sargena så hemmalagets övertag var ändå lite skenbart. De fick bara iväg tre skott mot Brynäs mål. Men lite extra tufft var det när Marcus Ersson fick en tvåa för holding efter åtta minuter. Men boxplayspelet var som vanligt mycket bra. I slutet av perioden drog hemmalaget på sig en utvisning och det gav Brynäs chansen att förlägga spelet i anfallszon. Men något mål kom inte.

{!A}

Jesper Boqvist slet på bra matchen igenom. Men motståndet var tufft denna kväll.

I den tredje perioden lyfte Brynäs upp spelet en del. Man fortsatte att sätta press på hemmalaget och jobbade hårt för varandra. Djurgården blev alltmer desperata och tog tidigt en time-out. Men Brynäs malde på i sextio minuter.

Med sju minuter kvar höll Brynäs kvar pucken i anfallszon och Simon Bertilsson drog sig ner på kanten för att smälla upp pucken i nätet i hemmalagets kasse och öka på ledningen till 2-0.

Med drygt två minuter kvar åkte Brynäs på en utvisning och i det läget tog Djurgården chansen att spela 6 mot 4. Men utan utdelning. Brynäs höll undan och plockade hem tre sköna poäng genom att nolla Djurgården på Hovet.

-En rättvis seger. Vi nollar Djurgården och det är bra gjort. Det var en arbetsseger från hela lagets sida och det var så skönt att vi tog den här trean. Det var kanske inget skönspel men vi vann rättvist, säger Stefan Bengtzén direkt efter slutsignalen.

-En krigarseger. Vi hade pratat om att offra oss för varandra, säger Linus Ölund.

Redan imorgon är det match igen. Då gästar Frölunda i Gavlerinken.

Djurgårdens IF-Brynäs IF 0-2 (0-1,0-0,0-1)

Skottstatistik: 20-24 (6-7,3-7,12-9)

Utvisningar DIF 3x2 min BIF 5x2 min

Publik 7432

Brynäs mål: 0-1 Jonathan Granström assist Elias Fälth/Ludvig Nilsson (5.17) 0-2 Simon Bertilsson assist Jesper Boqvist/Ryan Gunderson (53.21)