• Huvudsponsorer

Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb

Guldnorsken från 2012 i Gavlerinken: "Viktigaste klubben i min karriär"

18 juli 2018 13:07

Han var en av hjältarna när Brynäs erövrade SM-guldet 2012 och spelade sju säsonger för klubben. På onsdagsförmiddagen var Mads Hansen tillbaka i Gavlerinken och hälsade på klubben. -Brynäs känns som den viktigaste klubben i min karriär, säger den numera 39-årige Hansen.


Säsongen 05/06 svarade Mads Hansen för ett suveränt år i norska Storhamar med 21+46=67 poäng på bara 41 matcher.

Sen värvades han till Brynäs – och gjorde totalt sju säsonger för klubben varav sex med ett ”A” på bröstet som assisterande kapten.

Hansen och familjen knöt starka band till Gävle och brukar hälsa på vid tillfällen. Som i dag, på onsdagsförmiddagen, när han kikade in på Gavlerinken för att surra med landsmannen Kristian Nervik Nilsen (En bra start) och Kalle Norling (Brynäs marknad).

-I början var vi här flera gånger om året. De två äldsta barnen är uppvuxna här och har kvar massor av vänner. Det har vi också, vi var ju här i sju år och lärde känna många personer. Nu blir det inte fullt så många gånger men vi är fortfarande här och hälsar på ibland, säger Hansen.

Den tidigare centern avslutade karriären med två säsonger hemma i Norge efter Brynästiden.

Därefter har han fortsatt inom hockeyn.

I dag har 39-åringen flera uppdrag inom sporten. Han är sportchef för barn- och juniorverksamheten upp till U21 i Storhamar, sportchef för hockeyprogrammet på ett idrottsgymnasium med 35 spelare – och dessutom är han huvudtränare för J18-landslaget.

-Det är full fart med mycket hockey, haha.

Kände du tidigt att du ville bli ledare efter karriären?

-Jag kände att det hade varit spännande att prova något annat också efter karriären, men samtidigt är det hockey jag kan. Jag har offrat mycket för hockeyn som aktiv och nu fick jag en fin position med möjligheten att jobba i skolan också. Det var en väldigt bra kombination.

Hansen hade sin kanske största säsong i karriären 11/12.

Han vann SM-guld med Brynäs och gjorde 2+7=9 poäng på åtta matcher för Norge i VM.

Men på frågan om vilket minne som dyker upp först från Brynästiden väljer han ett annat tillfälle.

-Jag skulle faktiskt plocka fram mitt andra år (07/08). Jag hade jobbat hårt för att ta plats i en SHL-klubb och trivdes jättebra – men så hamnade vi i kvalserien och var jäkligt nära att åka ur. Känslan på bussen hem från Västerås i sista omgången när vi höll oss kvar med alla stora spelare som Sjödin, Dackell och alla dom… Den lättnaden. Det var panik för att åka ur alltså, så det var nästan lika skönt att hålla oss kvar som när vi vann SM-guldet. -Sen minns jag utomhusmatchen som ett av de bästa minnena också. Det var en otroligt häftig match att vara med om.

Vilka känslor har du för Brynäs i dag?

-Jag känner för Brynäs och följer med i alla nyheter och resultat. Jag ser väl i alla fall en till två matcher i veckan. Även om Storhamar, där jag jobbar nu, betyder mycket för mig så är det på något sätt här jag fick leva ut min dröm. Brynäs känns som den viktigaste klubben i min karriär. Det var här jag fick chansen att göra det jag hade drömt om.

Hur ser du på lagbygget för kommande SHL-säsong?

-Jag ska säga att jag inte har så bra koll. Men Niclas (Andersén) kommer hem och backsidan överlag ser väldigt stark ut. Sen har det bytts ut några namn på forwardssidan och det är alltid viktigt att få ut mycket av forwardsbesättningen för att vara med i toppen. Backuppsättningen är nog, som jag ser det, den bästa i ligan.