Mannberg frälste Brynäs inför hemmafansen
Publicerad: 2019-01-10
Mannberg blev matchhjälte när Brynäs vann hemma mot Frölunda i sudden med 2-1.

Den första perioden var jämn mellan Brynäs och gästande Frölunda.

I skottstatistiken stod det 8-9 efter 20 minuter på klockan - men det var Frölunda som drog det längsta strået och stod för matchens första mål.

Lagen gick till periodvila med 0-1 på tavlan.

Den andra perioden var inte särskilt händelserik. Inte en enda utvisning och det var fåtal skott mot mål, endast fyra stycken av hemmalaget för att vara exakt.

Men av fyra skott så var det en puck som gick in.

Med två minuter kvar av perioden sköt Ryan Gunderson ett slagskott från blå och kvitterade till 1-1 för Brynäs.

I början av den tredje perioden fick Brynäs ett powerplay - men dessvärre ingen utdelning där.

Vi spelade bättre än de första två perioderna men trots det blev den tredje perioden mållös.

47 sekunder in i sudden åkte Brynäs på en utvisning och fansen i Gavlerinken rasade efter det domslutet.

Magnus Sundquist valde i samband med detta att ta en timeout.

Brynäs visade upp en tät box och David Rautio som vaktade kassen gjorde några fina matchavgörande räddningar.

I slutminuten åkte Emil Forslund sig fri och avlossade ett skott - och Daniel Mannberg grävde in returen.

Brynäs vann matchen med 2-1.

Brynäs–Frölunda 2-1 (0–1, 1-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (16.29) Max Friberg (Rhett Rakhshani, Joel Lundqvist)

Andra perioden: 1-1 (17.56) Ryan Gunderson (Simon Bertilsson, Joel Kellman)