Ingen Brynäskväll på Hovet
Publicerad: 2018-01-18
Djurgården vann fullt rättvist mot ett Brynäs som inte nådde upp till högsta nivå.

Med 5-1 besegrade Djurgården Brynäs och det var siffror som ganska väl speglade vad som hände på isen. Visserligen kom Brynäs ut ganska bra i inledningen av matchen men de sju sista minuterna av den första perioden blev tunga.

Hemmalaget gavs ett läge i spel fem mot fyra efter att Brynäs spelat med sex utespelare. Det visade sig vara ett dyrbart misstag. Djurgården tog ledningen och fick mycket luft under vingarna. När sedan Patrik Lundh gjorde sitt och Djurgårdens andra mål för kvällen bara ett par minuter senare var det ett tufft läge. Inte blev det bättre när Lucas Carlsson nästan direkt efter målet åkte ut. Brynäs klarade det boxplayspelet men det var nära 3-0.

Mittenperioden gav ett mål och det var Djurgårdens. Men innan 3-0 målet kom så fanns det chanser för Brynäs att reducera och ruska lite liv i matchen. Jonathan Granström hade ett skott i ribban i spel fem mot fyra men när det i 36 sekunder bjöds på fem mot tre hände inget i målväg.

Det var den tredje matchen i rad som Brynäs misslyckas med att göra mål med två man mer på isen. Det var precis efter att hemmalaget blivit fulltaligt som 3-0 kom. Det var många puckar som gick fel för Brynäs. Men också ett mycket bra Djurgården ute på isen.

{!C}

Juuso Ikonen blev Brynäs enda målskytt en kväll då spelet hackade en del.

Den tredje perioden blev ingen höjdare för Brynäs. Det såg lite trött och segt ut och istället för en forchering för 3-1 kom Djurgården ganska enkelt till chanser och till slut gav det utdelning. Med fem minuter kvar fick Linus Fernström åter kapitulera och sedan hjälpte det föga att Juuso Ikonen satte 4-1 pucken i nät. Snyggt framspelad av Linus Ölund dock och bra med ett mål på en annars bergsäker Adam Reideborn i hemmalagets kasse.

Djurgården lyckades efter en omställning med knappt tre minuter kvar få in ytterligare en puck och stängde matchen vid 5-1.

-Jag tycker att vi inleder matchen bra och fram till det avbrott som kom när en person blev sjuk på läktaren är vi med bra. Vi är nära att ta ledningen ett par gånger och hade vi fått 1-0 så kanske det hade blivit en annan match. Men det får vi aldrig veta. Efter avbrottet var det sedan nästan bara Djurgården. De hade en bättre energi än oss och vi kom aldrig till riktigt, säger Tommy Sjödin efter matchen.

Det var inte Brynäs bästa laginsats denna säsong. Även om Djurgården gjorde det bra så kan Brynäs mycket bättre än så här. Men chans till revansch kommer redan på lördag. Vi kan då räkna med ett otroligt taggat hemmalag inför storpublik. Den här kvällen på Hovet glömmer vi.