Sista seriematchen för Brynäs damlag
Publicerad: 2018-03-10
Dam
SDHL avslutas i Tegera Arena där Brynäs jagar revansch på Leksand.

Så sent som i onsdags gästade Brynäs Tegera Arena och då vann hemmalaget med 4-1. Brynäs var med bra i matchen och vid underläge 2-1 när den tredje perioden startade kändes det som att ett kvitteringsmål var på gång.

Den känslan stärktes när Leksand drog på sig en utvisning. Men istället för 2-2 kunde hemmalaget öka på till 3-1 efter en rörig situation där Brynäs själva lyckades få pucken i egen kasse. Efter det var man aldrig riktigt nära.

Det finns alltså läge för att utkräva revansch under söndagen. Något som vore lämpligt då det nästa vecka är dags för kvartsfinalspel och en seger att ta med sig in i den veckan kan vara viktig för laget.

{!A}

Åke Lilljebjörn och assisterande tränare Magnus Carlsson vässade laget under fredagskvällen.

-Vi släppte till lite för många lägen i tre mot två och två mot en senast. Det kan vi förbättra. Dessutom var passningarna bra men mottagningarna sämre så även där kan det bli bättre. Men jag tycker att vi som lag blivit klart bättre under vintern. Nu vill vi avsluta positivt och ta med oss det in i kvartsfinalen, säger Sara Grahn.

{!B}

Danielle Stone svarade för Brynäs mål i den senaste matchen mot Leksand. Här har hon med sig Erica Udén Johansson i anfallszonen.

Klart är att Brynäs slutar åtta i tabellen. Man kan visserligen ta sig upp på samma poäng som sjuan AIK men med 39 mål sämre målskillnad går det inte att komma förbi.

Brynäs är dock klart för kvartsfinalspel och det inleds på hemmaplan på onsdag klockan 14.00. Motståndare blir med största säkerhet Luleå då tabellettan möter åttan. Det finns dock en liten chans att Linköping kan ta sig förbi Luleå och vinna serien. I så fall måste Luleå förlora både mot SDE och AIK något som verkar högst osannolikt.

Sportreporter Peter Mansson