• Huvudsponsorer

"Det ska bli jättekul med Super Duper Hockeynight"

11 januari 2017 12:09
Dam

Inför omstarten i SDHL tog vi ett snack med #42 Angelica Östlund, lagkapten i Brynäs IF som ikväll möter Leksand på bortaplan följt av Super Duper Hockeynight mot Djurgården på lördag.


Hej Angelica! Ni har haft ett ganska långt uppehåll inför omstarten mot Leksand ikväll. Ett lag som ni vunnit tre gånger mot tidigare under säsongen. Vad har ni tränat mest på de senaste veckorna för att komma laddade till matchen?

-Vårt fokus har varit att försöka komma upp i matchtempo på träningarna, hitta rätt känsla och få ett bra flyt i spelet.

Du nämnde innan att du varit sjuk tidigare under uppehållet, hur är läget i truppen i övrigt inför matchen ikväll?

-Jag tror att det ser bra ut faktiskt, Emma (Murèn) har lite problem med sitt knä men annars ska vi vara fullt lag.

Om vi får gå händelserna lite i förväg så är det Super Duper Hockeynight på lördag där både ni och herrarna möter Djurgården. Vi siktar på att slå publikrekord i SDHL och det kommer vara mycket folk på plats. Hur mycket betyder det att ha en stor publikskara som hejar för att lyfta laget?

-Det är skönt att få en match i benen innan lördagens hemmamatch mot Djurgården, men just nu ligger allt fokus på matchen mot Leksand. Men visst är det så, det kommer nog bli en lite ovan situation för oss att spela med så mycket folk på läktaren. Nyckeln blir att ta med sig den energi som publiken ger oss ut på isen, då kan vi få ut det lilla extra som kan hjälpa oss vinna.

Ni har förlorat två jämna matcher tidigare under säsongen mot Djurgården, vad blir nycklarna för att vinna på lördag?

-Djurgården är ett skickligt lag och nycklarna blir att hålla ett högt tempo och undvika utvisningsbåset för vår del. De är duktiga i Powerplay men håller vi oss fulltaliga på isen har vi goda chanser.

Super Duper Hockeynight är så mycket mer än bara ett publikrekord i SDHL, Brynäs IF vill även synliggöra och öka förutsättningarna för att bedriva dam och flickverksamhet. Hur skulle du beskriva att ert hockeyklimat förändrats under den tid du varit aktiv på elitnivå?

-Det har gått framåt de senaste åren, det ska man vara ärlig att säga. Sedan finns det såklart mer saker som kan förbättras men det ska bli jättekul med Super Duper Hockeynight och det är ett jättebra initiativ för framtiden.

Vill du hälsa något till våra Brynäsfans och förhoppningsvis framtida hockeytjejer i Brynäs?

-Jag hoppas vi kan bjuda på en så underhållande match som möjligt och det är kul att det blir så många som kommer och kollar. Passa på att se hur kul hockey kan vara. Var heller inte rädda för att prata med oss och fråga oss om någonting. Det ska bli kul på lördag!

Dammatchen börjar direkt efter herrmatchen, ca. 18:30. Genom att köpa biljett till herrmatchen säkrar du också din plats till damernas match. Kom och hjälp oss slå publikrekord i SDHL!