Ari-Pekka Pajulouma inför Färjestad
Publicerad: 2022-01-11
SHL
Ari-Pekka Pajulouma, assisterande tränare i SHL-truppen snackar upp kvällens match mot Färjestad. Det är första matchen i en tät matchvecka där vi även har match att spela torsdag och lördag. – Det är en fin möjlighet för oss att fortsätta bygga lagkemi och vi har pratat mycket ”trust level”. Det är en mycket viktig vecka för oss, innan OS har vi nio matcher och den här veckan har vi tre. Viktiga matcher, säger Pajulouma.

Var riktar ni fokus en vecka som den här?

– Hela tiden, vårt spel måste gå igenom. Vi tar en match i taget och tänker inte att vi har nio matcher även om vi vet om det. Vi tar en match och nu har vi Färjestad, sen vilar vi onsdag och tar ny match torsdag. Men tisdag är viktigast just nu, säger Pajulouma.

När det är så tätt mellan matcherna, hur ser ni till att spelarna hinner återhämta sig och ladda om?

– Matchdagarna är det största, när vi har mellandag så måste vi vila huvud och kanske göra nånting. Spelaren måste känna sig själv. Men det viktigaste är dagarna vi har match, det är de dagarna vdumåste vara det bästa av dig. Det har vi pratat om, vad betyder det för dig. Vila, återhämta sig, ut och springa. När vi har vilodag ska du vara hemma, vara pappa eller vadsomhelst. Inte bara tänka hockey, säger Pajulouma.

Dags igen att möta Färjestad, knappt två veckor efter att de var på besök här i Gävle. Tankar om motståndet?

– Det är fjärde gången vi möter dem nu och vi har förlorat de tre tidigare. Det är ett bra lag med snabbhet. Ett skickligt lag med deras individuella skills. Vi har gjort bra matcher men inte lyckats göra tillräckligt mogna mål. Det viktigaste är att alla 22 spelare är redo att spela och vinna närkamper, spela tajt mot deras femmor. Naturligtvis påverkar special teams mycket. Det är boxplay och powerplay vi måste vinna ikväll, säger Pajulouma.

Du som har lite mer ansvar för special teams, vad jobbar du med för att förbättra spelet i powerplay och boxplay?

– Vi har bättrat vårt boxplay, men senast släpper vi in två mål och jag är inte nöjd med det. Men vi har tagit bra steg framåt. Samtidigt har vårt powerplay inte varit så bra, inte så effektivt. Vi har haft bra chanser att göra mål, men inte varit så effektiva vi kan vara. Kanske skjuta lite mer, men det är lite sådär om vi pratar special teams. Vi har inte vunnit så många matcher tack vare special teams. Jag hoppas det kommer nu.

SHL Färjestad – Brynäs 19.00 Löfbergs Arena

Matchen sänds via CMore

Brynäs IF