• Huvudsponsorer

Sista Snacket

20 januari 2018 10:25
Brynäs IF

De sista kommentarerna från både herr- och damlaget inför Super Duper Hockey Night.


Brynäs damlag kommer från en bortahelg som innebar både en seger och en förlust. Vinsten kom på lördagen mot AIK medan det på söndagen inte blev några poäng mot SDE. Idag, direkt efter SHL-matchen mellan Brynäs och Djurgården, är det dags för damlaget att ta sig an HV71.

-Det blir viktigt att komma ut med bra energi och bra fart. Vi måste vara med från början det var vi inte mot SDE. Där låg vi under med 2-0 efter den första minuten. Ett bra fokus på försvaret i första hand och sedan jobbar vi därifrån. Mycket publik blir en energihöjare för oss. Vi kommer att vara redo och göra en bra match, säger backen Caroline Markström.

En av Brynäs kommande OS-spelare Anna Borgqvist analyserar läget så här:

-Det brukar vara roliga matcher mot HV71. Vi är jämna med dem. Vi har ju koll på Riikka Välila som är deras bästa spelare. Fanny Rask har de också i laget och hon spelar i Damkronorna. Jag hoppas att det stannar mycket publik. Det vore superroligt. Dessutom ska vi spela i röda tröjor. Så det känns som att det är mer än bara en vanlig match.

Anna Borgqvist och Caroline Markström. Två av spelarna som ska se till att Brynäs behåller de tre poängen kvar i Gävle.

-Vi gjorde en väldigt bra match mot AIK i lördags. Men sedan fungerade det inte dagen efter mot SDE. Det var ribba ut och stolpe ut. Vi måste komma tillbaka till den kämpaglöd vi hade mot AIK. I den matchen fick vi mål tidigt och fick ett bra självförtroende. Jag gjorde mål i båda matcherna så kanske har det lossnat lite för mig nu, säger Borgqvist.

-Det blir riktigt festligt. Något jag ser fram mot väldigt mycket. Lite nervöst men det är bara att ta det som det kommer, säger Fanny Brolin nyss hemkommen från JVM i Ryssland.

De röda retrotröjorna hänger framme i omklädningsrummet. Båda SHL och SDHL-laget spelar i sådana denna Super Duper-dag.

Tommy Sjödin kommer att ställa upp med samma spelare som senast. En skillnad blir det i laguppställningen. Marcus Ersson tar platsen bredvid Lucas Carlsson och Jörgen Sundqvist är sjunde back.

Alltså ser det ut så här:

Målvakter David Rautio och Linus Fernström eller tvärtom.

Första femman: Jesper Boqvist/Jesper Jensen/Kevin Clark - Simon Bertilsson/Henrik Larsson

Andra femman: Aaron Palushaj/Linus Ölund/Juuso Ikonen - Elias Fälth/Lukas Kilström

Elias Fälth tar en strid med Djurgården i en äldre match. Idag får han gärna göra detsamma.

Tredje femman: Drew Miller/Jacob Blomqvist/Johan Alcén - Lucas Carlsson/Marcus Ersson

Fjärde kedjan: Christopher Liljewall/Jonathan Granström/Daniel Mannberg

Trettonde forward Marcus Westfält och sjunde back Jörgen Sundqvist.

-Vi måste vara fokuserade på vårt spel och jobba hårt. Det fanns en del fel i matchen senast och de har vi snackat om att ta bort, säger Tommy Sjödin.

-Det är en stor chans till revansch. Vi kom inte alls upp till den nivå dit vi måste för att vinna mot ett bra lag som Djurgården. Vi har haft ett bra snack kring det och tittat på lite video och gått igenom vad vi måste göra bättre, säger Christopher Liljewall.

Christopher Liljewall spelar ett tungt spel och tvekar aldrig att gå in i kamperna vilket kan ge en och annan blessyr.

-Vi började bra men efter uppehållet som blev efter det där som hände på läktaren kom vi inte in i det igen och när Djurgården gjorde 2-0 så kom vi bort lite från grundspelet och det vi gjort bra tidigare. Det blev en del chansade framåt och vi släppte till bakåt. Men man kan snacka hur mycket som helst, vi var inte tillräckligt bra helt enkelt. Lite rakare spel och att få ner puckarna djupt är viktigt. Kan vi få hjälp från läktarplats så blir det här en härlig eftermiddag.

-Det handlar mycket om att få det där klassiska momentumet om vi ska stoppa Djurgården. Det är så mycket känslor och adrenalin så får man lite övertag är det viktigt. Kamperna på isen måste vi vinna men marginalerna är små, säger Linus Fernström.

Jesper Boqvist får avsluta Sista Snacket denna gång med den korta kommentaren:

-Jag lovar dig ett hat trick denna gång, Peter.