Brynäs J20 tvingade fram avgörande match via 4-2 seger
Publicerad: 2018-03-17
Jun
Det var vinna eller försvinna för Brynäs J20 mot Södertälje. Det blev det förstnämnda.

Efter att Södertälje tog hem segern på hemmaplan i onsdags i den första åttondelsfinalen var Brynäs tvungna att kvittera till 1-1 i matcher för att få till en tredje och avgörande fight.

Det lyckades Mats Bäcklins lag med även om gästerna kämpade mot hårt.

-Vi startade väldigt bra. Det ger utdelning i två snabba mål. Sedan blir vi lite passiva och ger dem för mycket ytor i deras spelvändningar. När de får in 2-1 pucken får de en enorm energi av det målet, säger tränare Bäcklin.

Adam Boqvist öppnade målskyttet redan efter 25 sekunder. Och bara tre minuter senare låg nästa puck i SSK-målet. Pontus Andersson svarade för det målet och assisten kom från Adam Boqvist. Södertälje åt sig sedan in i matchen och jämnade ut spelet. Efter en kvart kom reduceringen till 2-1.

I den andra perioden kunde Oliver Nordberg öka på till 3-1. Adam Boqvist fick sin tredje poäng i matchen där via sin andra raka assist.

{!A}

SHL-meriterade Adam Boqvist hade en bra kväll i åttondelsfinalen mot Södertälje. Ett mål och två assist blev resultatet för hans del.

Med sex minuter kvar av matchen kunde Södertälje reducera till 3-2. Men man var aldrig riktigt nära att få till en kvittering. I stället kunde Oscar Birgersson stänga matchen med 4-2 knappt tre minuter kvar.

-Det kändes aldrig riktigt oroligt. Vi gjorde en stabil insats och visade åter igen att vi kan finna vägar fram till att vinna matcher, säger en nöjd Mats Bäcklin som nu får ladda om spelarna till lördagens förmiddag. Klockan 11.00 släpps pucken i Gavlerinken och en biljett till en kvartsfinal står på spel.

De yngre juniorerna i Brynäs J18-lag spelar sin andra åttondelsfinal mot Färjestad i Gavlerinken 14.00. De bär med sig en seger med 3-2 från den första matchen i Karlstad. Två viktiga juniormatcher på hemmais idag.

SM-slutspel J20 Åttondelsfinal 2:3

Brynäs IF-Södertälje SK 4-2 (2-1,1-0,1-1)

Skottstatistik 14-30 (5-12,4-9,5-9)

Utvisningar BIF 2x2 min SSK 3x2 min

Samuel Ersson räddningsprocent 93,33

Publik 186

Brynäs mål: 1-0 Adam Boqvist assist Oliver Nordberg (00.25) 2-0 Pontus Andersson assist Adam Boqvist/Max Lundén (3.41) 3-1 Oliver Nordberg assist Adam Boqvist/Oscar Birgersson spel fem mot fyra (35.29) 4-2 Oscar Birgersson assist Adam Hirsch (57.20)