• Huvudsponsorer

"Vi är inne i en bra period där allt flyter på och det är kul att spela"

27 februari 2017 15:07
Herr

#17 Pathrik Westerholm inför morgondagens bortamatch mot HV71


Herrarna i A-laget har precis avslutat dagens träningspass och en efter en börjar de gå mot omklädningsrummet. Laget åker redan idag söderut till Jönköping för att vara så väl förbereda som möjligt inför morgondagens match mot HV71. Vi hann med ett kortare snack med #17 Pathrik Westerholm som nyligen gjorde comeback efter en handskada som höll honom borta i några veckor.

-Jag har hunnit spela två matcher sedan jag kom tillbaka och det har känts bra. Jag känner mig pigg i benen och puckkänslan blir bättre och bättre för varje träning/match. Det viktigaste under den här perioden är att jag kunnat vara med och åka mycket skridskor, på så sätt behåller man flåset och nu börjar jag även komma in i matchtempot berättar Pathrik Westerholm.

Pathrik är sedan comebacken efter skadan tillbaka i samma kedjeformation han började säsongen med, som center mellan broder Ponthus Westerholm och lagkapten Jacob Blomqvist.

-Det har funkat bra de här två senaste matcherna, vi har skapat en del chanser och kunnat hota motståndarna i deras zon. Det viktigaste är att laget vinner, vi är inne i en bra period där allt flyter på och det är kul att spela. Fortsätter vi göra samma hårda jobb och vara noggranna i framför allt defensiven så kan vi förlänga segersviten ytterligare. Offensiven har brukat lösa sig själv de senaste matcherna skrattar Westerholm som syftar på den enorma målproduktion laget haft de senaste matcherna.

Morgondagens match mot HV71 blir det fjärde och sista mötet mellan de båda lagen under grundserien där Brynäs tidigare vunnit två matcher och HV71 en match. Inför morgondagens match ligger de båda lagen på samma poäng där HV71 ligger före i tabellen på bättre målskillnad. Det finns därmed alla förutsättningar för en jämn kamp imorgon kväll.

-Det kommer bli en tuff match, HV71 är ett bra lag som är jobbiga att möta på deras hemmaplan. Det gäller att vi spelar på samma höga nivå som vi gjort de senaste matcherna. Mot serieledarna Växjö gjorde vi en av säsongens bästa matcher defensivt så kan vi komma upp i den nivån så kommer de bli en jämn match. Jensens kedja har levererat hela säsongen och nu är det flera kedjor som kommit igång på slutet. Får vi det att stämma imorgon har vi goda chanser att vinna avslutar Pathrik Westerholm.

På torsdag är det hemmamatch i Gavlerinken kl.19 mot Frölunda. Biljetter till matchen köper ni här>>>