• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Söndag Sön 9 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Onsdag Ons 19 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Fredag Fre 21 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Tisdag Tis 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Söndag Sön 7 Oktober Okt
Onsdag Ons 10 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Onsdag Ons 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt

Dam: "Vi tror på oss själva"

27 oktober 2015 14:48

I lördags föll Brynäs damlag med 0-4 mot AIK, men kämpade sig tillbaka dagen efter då man snodde en poäng från tabelltvåan Djurgården efter en match som slutade 2-3 på övertid. Imorgon är det dags för match igen så SDE gästar Gavlerinken Arena. Kan man hålla en hög kvalité på passningsspelet och bra fart under skridskorna så kommer man styra morgondagens match, enligt tränare Madeleine Östling.


Madde, ni fick med er en poäng från matchen mot Djurgården i söndags, vad säger du om er insats? – Vi gör absolut en godkänd prestation. Vi startar matchen i ett högt tempo och med mycket energi. Även om resultatet efter första perioden var 2-2 så är det vi som styr matchen. Sedan går vi ner oss lite i andra perioden, men studsar tillbaka i tredje. Det var en jämn match som fick avgöras på övertid.

Ni har haft det lite tufft på slutet. Och även om det inte blev vinst så norpar ni ändå en poäng från tabelltvåan Djurgården.
– Ja, vi har haft det motigt här ett tag. Så att kunna ta poäng från ett topplag som Djurgården känns såklart starkt. Samtidigt vet vi att vi kan vara med och slåss däruppe om vi spelar som vi kan. Vi får bara fortsätta jobba hårt så kommer resultaten också. Vi tror på oss själva.

Tighta matcher nu precis innan uppehållet. Ni spelade två matcher i helgen och redan imorgon är det dags igen då ni möter SDE i Gavlerinken Arena. Hur laddar ni upp inför det mötet?
– Ja, just den här tiden blir lite hektisk, men samtidigt är det roligt med matcher.
– SDE är ett lag som vi redan mött två gånger den här säsongen så vi vet lite vilken hockey de vill spela. Vi laddade upp med en bra träning igår, samt lite snack om matchen och hur vi vill spela imorgon.

Vad skulle du säga att SDE är för typ av lag?
– De åker väldigt mycket skridskor, och pressar hårt över hela banan. För oss gäller det att hålla bra kvalité på passningar och mottagningar. Lägger vi sedan till mycket skridskoåkning så kommer det bli en match som vi styr, precis som vi vill. Sedan gäller det att överlista deras målvakt som var riktigt bra sist när vi mötte dem.

Hur ser laget ut imorgon?
– Wilma Carlsson, Amanda Lindberg och Olivia Justin kommer inte vara med på matchen, annars är alla tillgängliga.