• Huvudsponsorer

Påläggskalvarna på grönbete

16 juni 2017 09:26
Jun

J20 i full gång inför hösten.


Den förra säsongen fick vi se flera spelare ur Brynäs J20-trupp ta steget upp till A-laget. Väl där tog de för sig ordentligt och en glad J20-tränare kunde konstatera att det viktigaste målet för hans lag hade nåtts.

-Min uppgift är ju i första hand att förse A-laget med spelare och det måste man säga att vi lyckades bra med, säger Mats Bäcklin.

Linus Ölund, Jesper Boqvist, Marcus Ersson och Samuel Asklöf är några bra bevis på det. Nu står nästa J20-säsong snart för dörren och en gäng hungriga unga killar tänker kämpa stenhårt för att ta klivet upp till A-laget. Försäsongsträningen är inne på sin åttonde vecka och drivet i truppen är bra.

-Vi tränar riktigt bra. Just nu är vi i en tung period med mycket styrka. Vi ligger i fas med allt och det känns bra, berättar Bäcklin.

-Helheten ser riktigt bra ut. Vi har tappat två backar, August Berg och Rasmus Sandin, men vi känner oss väldigt trygga trots det. Alla är här och tränar nu och vi siktar på en mycket bra säsong.

Till hösten får Adam Hirsch äran att bära C på bröstet.

-En kul uppgift och helt klart en ära. Jag tycker att vi har ett bra lag och jag tror att vi kan gå väldigt långt. Vi har unga duktiga killar i laget och snabba forwards, säger Adam.

-Nu tränar vi till och med veckan efter midsommar och sedan är det fyra veckors semester. Därefter går vi på is i början av augusti. Förhoppningen för oss är förstås att vi ska få chansen i A-laget. Vi i juniorlaget visade förra säsongen att vi tar chansen och bidrar när vi får en möjlighet.

Att Hirsch valdes som kapten var helt naturligt säger Bäcklin.

-Han tar initiativ på träningarna och visar att han är en ledare. Just nu håller vi på och tar fram två assisterande kaptener. Jag tycker att det är viktigt med vilka som bär tröjor med C och A på. De blir också en länk mellan spelare och ledare.

J20 kommer att inleda sin säsong den trettonde september med en hemmamatch mot Leksands IF. Sedan följer helgen sextonde-sjuttonde ytterligare två hemmamatcher. Då gästar Luleå och Skellefteå Gavlerinken. Faktum är att Brynäs inleder serien med fyra raka hemmamatcher. Först i den femte omgången blir det en bortamatch. Då går resan till Västerås.

Ett fullständigt spelschema som också inkluderar försäsongsmatcherna bjuder vi på nästa vecka. Då kommer också Mats Bäcklin att utveckla sin tankar om den kommande säsongen.

Hemsidan följer föreningens påläggskalvar på nära håll och kommer löpande att ge er det allra senaste kring laget.